Hlavní obsah

Tommy Hilfiger oslavil jubileum sportovní kolekcí

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicet let v módním průmyslu oslavila módní značka Tommy Hilfiger ve velkém stylu. V rámci newyorského Fashion Weeku představil návrhář kolekci pro letošní podzim na uměle vytvořeném fotbalovém stadionu a ukázal, že je pro něj hračka skloubit ženskou krásu se sportovním stylem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Týdnu módy v New Yorku představil Tommy Hilfiger novou kolekci inspirovanou fotbalemVideo: Reuters

 
Článek

Třiašedesátiletý módní návrhář představil v New Yorku v rámci Mercedes-Benz Fashion Weeku svou kolekci pro podzim 2015. Speciálně pro tuto příležitost byla masivní průmyslová hala Park Avenue Armory přetvořena do stylu amerického fotbalového stadionu s velkými plazmovými obrazovkami, které detailně zabíraly předváděné modely.

Tommy Hilfiger řekl, že velkolepou show chtěl „oslavit americké kořeny své společnosti“. „Vždycky jsem se inspiroval sportem, zároveň jsem ale dohromady míchal sport s elegancí,“ řekl návrhář agentuře Reuters. Dále dodal, že kolekci vytvořil proto, že je dnes sportovní styl velice moderní a lidé jej vyhledávají. „Rádi se bavíme a záleží nám na zdravém, temperamentním vzhledu.“

Foto: Profimedia.cz

Tommy Hilfiger s modelkami

Foto: Profimedia.cz

Kolekce byla inspirována spojením sportu a luxusu.

Inspirace 70. léty

Hilfiger zůstal věrný svým typickým prvkům, vzoru kostky, královsky modré a pruhům, překvapil však netradičním střihem kabátů i plisovanými sukněmi inspirovanými módou 70. let. Diváci také mohli pozorovat volnější siluetu, než je pro Hilfigera typické, ovšem luxusní materiály, jako je kašmír, hedvábí a pravá i umělá kožešina, zůstaly. Modely byly doplněny o vysoké šněrovací, do sportovního stylu vyladěné boty.

Foto: Profimedia.cz

Detailní fotografie bot z kolekce Hilfigera.

Tommy Hilfiger založil svou značky v roce 1985. Jeho začátky byly náročné, přesto se ale dokázal vypracovat mezi absolutní špičky v oboru, a jako uznávaný návrhář oslavil už třicet let ve fashion světě. Značka nazvaná jeho jménem vyrábí nejen dámské a pánské oblečení, ale i vůně a potřeby do domácnosti.

„Zdá se to, jako by to bylo včera a já jsem velmi pyšný. Už se v byznysu pohybuji 30 let,“ řekl nadšený návrhář. Z prvních řad přehlídku sledovala úspěšná britská zpěvačka Rita Oraová či čínský model Zhao Lei.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Manolo Blahnik navrhl první pánskou kolekci

Obuv španělského módního návrháře proslavil hlavně seriál a později i filmy Sex ve městě. Jejich hlavní představitelka Sarah Jessica Parkerová měla lví podíl...

Okopírujte styl vévodkyně Kate

Jedna z nejsledovanějších ikon, manželka britského korunního prince Williama, byla už od počátku odtajnění vztahu s populárním členem královské rodiny bedlivě...

Výběr článků

Načítám