Hlavní obsah

Koktejly, které ozvláštní příchod nového roku

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bujaré oslavy a míchané nápoje k silvestru jednoduše patří. Připravili jsme pro vás hned několik tipů, jak si ozvláštnit večer a zároveň si doslova vychutnat příchod nového roku 2015.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Spring field
Suroviny: 15 ml Becherovky Original, 15 ml broskvového džusu, šampaňské Ozdoba: spirála z pomerančové kůry
Postup: Do sklenice na šampaňské nalijte becherovku, přidejte broskvové pyré a promíchejte. Na závěr dolijte perlivou vodou nebo šampaňským a ozdobte spirálou z pomerančové kůry.
N 11
Suroviny: 4 cl Absolut vodky, 6 cl grepového džusu, 2 cl grenadiny
Postup: Do skla si připravíme kostkový led, do míchací sklenice vložíme kostkový led a ingredience (2 cl Absolut Vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari). Promícháme barovou lžičkou a scedíme přes sítko do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme.
Absolut Cocktail
Suroviny: 2 cl Absolut vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl amaretta, 2 cl campari
Postup: Připravíme si předchlazenou skleničku, do šejkru vložíme kostkový led a ingredience (4 cl Absolut Vodky, 6 cl grapefruitového džusu, 0,25 cl grenadiny). Prošejkrujeme a scedíme do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme.
Campari Orange Passion
Suroviny: 4 cl campari, 1 lžička hnědého cukru, pomerančový džus, ledová tříšť, 2 kousky pomeranče
Postup: V long sklenici lehce rozmačkáme pomeranč spolu s cukrem, pak po okraj sklenice dosypeme ledovou tříšť. Nalijeme campari a nakonec zalijeme pomerančovým džusem. Můžeme zdobit koktejlovou třešní.
Zázvorové Mojito
Suroviny: 6 cl Havana Club Anejo Blanco, 2 lžičky třtinového cukru, citrónová šťáva, zázvorová limonáda, lístky máty peprné, ledová tříšť, čerstvý zázvor, čerstvá limetka
Postup: Do sklenice dáme limetku a mátu, pak třtinový cukr, zázvor a podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a doplníme zázvorovou limonádou a citrónovou šťávou.
Vanilla Cuba Libre
Suroviny: 4 cl Cuban Rum Havana Club, limonáda SodaStream Cola, připravená v přístroji Sodastream, řez limety, brčko vytvořené z vanilkového lusku
Postup: Do sklenky typu long drink vložíme kostky ledu a přilijeme rum. Připravíme si vlastní limonádu – tak, že v přístroji Sodastream nasytíme čerstvou chladnou vodu na maximum a tu následně ochutíme sirupem Sodastream Cola. Vymačkáme řez limety a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko z vanilkového lusku a míchátko. Případně vymáčkneme osminku limety.
Pražský borec
Suroviny: 4 cl Pražské vodky, 2cl Dynybyl Griotte, 2dl energy drinku
Postup: Všechny ingredience postupně nalijte na led do sklenice. Možno ozdobit limetkou.
Ananasová chladivka (pro 10 lidí)
Suroviny: 10 pohárků citrónové zmrzliny, 120 g ananasu, 50 g třešní z kompotu, 0,6 dl Dynybyl Griotte, ¼ l sektu, ideální je Bohemia Sekt brut, 250 ml smetany ke šlehání
Postup: Ananas nakrájejte na kostičky a čtvrtinu dejte stranou. Zbytek zamíchejte do citrónové zmrzliny společně s vypeckovanými třešněmi. Dobře vychlazené pohárky na šerbet vypláchněte likérem Dynybyl Griotte a skleničky do poloviny naplňte zmrzlinou. Dolijte Bohemia Sektem brut a ozdobte šlehačkou a zbytkem ananasu.
Koktejl Desátá
Suroviny: Bohemia Sekt Prestige brut, maliny
Postup: Do míchací sklenice vložte čtyři maliny a důkladně je rozmačkejte. Poté přilijte sekt a promíchejte lžící. Přelijte do štíhlé sklenice typu flétna, ozdobte čerstvými malinami a mátou. Pak už si jen vychutnejte jedinečný koktejl.
Tančící brusinky
Suroviny: Bohemia sekt Prestige Chardonnay, sušené brusinky
Postup: Do sklenky nalijte sekt a následně do ní vložte 5 kusů sušených brusinek, které je ale nutné před vhozením do nápoje propláchnout vlažnou vodou. Brusinky díky bublinkám neleží na dně, ale tzv. vesele tančí po skleničce.
Růžová planeta
Suroviny: 1 dcl Bohemia Sekt brut, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citrónové šťávy, 1 lžička cukru, led
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citrónovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku vyšperkujte, třeba jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem.
Beton Bitter
Suroviny: 0,4 cl Becherovky Original, tonik, led, plátky pomeranče, limety, citrónu, zástřik KV 14
Postup: Do vinné sklenice plné ledu nalijte Becherovku Original, tonik a doplňte plátky citrusů. Na závěr zastříkněte aperitivem KV14.
Apple Sling
Suroviny: 40 ml becherovky, 40 ml jablečného džusu, 40 ml toniku, plátky čerstvého jablka
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka.
Cordial Fresh s limetou
Suroviny: led, 2 cl likéru Cordial Jana Bechera, 12 cl pomerančové šťávy
Postup: Koktejlovou sklenici naplníme ledovou tříští, kterou přelijeme 4 cl cordialu a čerstvou pomerančovou šťávou (12 cl). Stejně tak můžeme použít grepovou nebo limetovou šťávu. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče, grepu nebo limetky dle zvoleného druhu čerstvé ovocné šťávy. Cordial je velmi chutný také v kombinaci s limonádou Bitter Lemon v podobě long drinku. Stejně tak je možné cordial servírovat jako dezert. Ať už samotný, ke kávě, či horké čokoládě, nebo jím přelít tiramisu nebo kopeček vanilkové zmrzliny.
Čachtická paní
Suroviny: 4 cl Staré myslivecké, 2 cl Grenadine, 2 cl, citrónové šťávy, 1/2 pomerančového džusu, ½ ananasového džusu
Postup: Připravte si vyšší sklenici, šejkr, led a všechny potřebné ingredience. Do šejkru vložte led a přilijte všechny uvedené ingredience. Promíchejte a ihned nalijte nápoj do předem nachystané skleničky. Nyní již stačí jen ozdobit – kreativitě se meze nekladou – a můžete podávat hostům.
Huntsman Power
Suroviny: 3 cl Staré myslivecké, 2 cl Caribbean rumu White, 2 cl jahodového sirupu, 10 cl multivitaminu
Postup: Do šejkru vložte led a přilijte všechny uvedené ingredience. Důkladně promíchejte a ihned nalijte nápoj do předem nachystané vyšší skleničky. Nyní již stačí jen ozdobit a můžete překvapit své hosty ojedinělým chuťovým zážitkem.
Aperol Spritz
Suroviny: 5 cl aperol, 1dl sody, 1 dl prosseca
Postup: Na kostky ledu do vinné sklenice lijeme ve zmiňovaném pořadí aperol, sodu a prosecco. Ozdobíme plátky pomeranče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám