Hlavní obsah

Nejčastější módní faux pas českých žen

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den co den ženy zápasí s rozhodnutím, jaké oblečení zvolit. Hodnotíme a vybíráme podle toho, na jakou příležitost se oblékáme a jsou i dny, kdy na sebe bezmyšlenkovitě oblékneme outfit, který nám ostatní chválí. Jenomže ne vždy se snaha cení. A v módě to platí dvojnásob.

Anketa: Módní trendy a prohřešky Video: Novinky

 
Článek

„Jsou to hlavně džíny, které si ženy zvykly používat na každou příležitost, a to i do divadla. To je špatně! Džíny jsou ryze sportovně-elegantní styl. Pokud jsou pěkného padnoucího střihu s bílou halenkou a s pěkným sakem a koženýma botama, tak mohou působit elegantně šik. Jinak to nejde,” říká autorka knihy Detox šatníku, stylistka Petra Šestáková. Jenomže tím to zdaleka nekončí. Módních přešlapů je nepočítaně.

Příliš doplňků

Každá žena se ráda strojí. Postupem času a stále se rozšiřující nabídkou levné bižuterie, roste i počet doplňků, kterými se dámy rády a často zdobí. „V tomto případě doopravdy platí: čím méně, tím lépe,” varuje stylista a módní konzultant Filip Vaněk. Moc barev, příliš třpytivých kamínků a jiných ozdob způsobuje módní chaos.

Místo výrazných náušnic, masivního náramku a výrazného prstenu zvolte například výrazný náhrdelník a jednoduché náušnice, nejlépe „pecky”. Nezapomeňte ani na to, že za doplněk se považuje i kabelka. Pokud volíte výrazný šperk, nenoste zdobnou kabelku a naopak.

Foto: Archiv firem

Šedý top, New Yorker, 399 Kč. Šperk, Orsay, 549 Kč. Barevné skinny zkrácené džíny, Pepe Jeans London. Kožené balerínky, Steve Madden. Růžová kabelka, Steve Madden.

 Sportovní bunda

Jeden z nejhorších přešlapů českých žen, který je ovšem stále velmi oblíbený. V českých ulicích je k vidění téměř dennodenně, v zahraničí daleko méně. Sportovní bundy a péřovky ženy nosí k džínám a podpatkům s batohem, k elegantním šatům, kostýmkům. Jenomže nic nemůže víc zkazit outfit než tento svršek, který patří výhradně na hory nebo do přírody a na procházky.

K vidění je nejčastěji na podzim a zimě. V tomto případě by ale každá žena měla zainvestovat do alespoň jednoho kabátu, který, ať už bude levný, nebo dražší, bude stále vypadat několikanásobně lépe než sportovní péřovka.

Foto: Archiv firem

Šaty, s.Oliver, 3299 Kč. Psaníčko, Tamsin London, 1307 Kč. Boty, Melissa, info o ceně v obchodě. Kabát, New Yorker, 1299 Kč. Šaty, Red Valentino. Lodičky, Calvin Klein. Zimní bunda, Geox. Kabelka, Love Moschino. Náušnice, M by Maiocci. Vše Fashion Days.

Nevhodná kabelka

Stále ještě neumíme dokonale kombinovat kabelky. Nosíme je každý den, jsou pro nás naprostou nezbytností. Jenomže do společnosti nemůžeme vynést oblíbenou objemnou kabelu, do které jsme ráno „nacpali” notebook, diář, deštník a spoustu ostatních, samozřejmě nezbytně potřebných věcí.

„Špatně zvolená kabelka způsobí spíše katastrofu než obdiv a lichotky lidí,” varuje Filip Vaněk a dodává, že kabelku „krosnu” je vhodné zanechat v práci či ji společně s kabátem ponechat raději uloženou v šatně.

Další možnou variantou je pak pořídit psaníčko do ruky, do kterého vložíte to nejnutnější a můžete jej vytáhnout z tašky přímo na večírku.

Foto: Archiv firem

Kabát, C&A, 1498 Kč. Psaníčko, Ether, info o ceně u prodejce. Kalhoty a lodičky, Topshop, info o ceně v obchodě. Černé šaty, Only. Černo-zelené kožené lodičky, AERIN. Kabelka, Just Cavalli. Náušnice, Maiocci. Vše Fashion Days.

Legíny místo kalhot

Nošení legín k nám, stejně jako spousta jiných trendů, přišlo ze zahraničí. A spousta žen si ho velmi oblíbila zejména proto, že vytažené legíny do pasu skvěle zakryjí nedostatky postavy. Jenomže je tu problém. Legíny totiž nejsou kalhoty.

Pokud si žena pořídí legíny z nekvalitního materiálu, může se stát, že jí bude prosvítat spodní prádlo, což je naprosto nepřípustné a nevkusné, přestože nejednomu muži letmý pohled na takto vymóděnou ženu určitě zpříjemní den.

„Prosvítající spodní prádlo je snad největší a nejčastější prohřešek. Černá podprsenka pod bílou halenkou nebo obecněji - rýsující se spodní prádlo. To je velký nešvar. Ženy mají nevhodné velikosti i barvy. Ideální volbou je vždy tělové spodní prádlo, které zahrnuje správnou velikost podprsenky a kalhotky klidně o číslo větší, aby se nevtlačovaly do kůže," dodává Petra Šestáková.

Legíny jsou ideální k nošení na běhání či cvičení, nicméně do města nepatří. Pokud je ale chcete obléci pod tuniku, dlouhou košili nebo šaty, máte zelenou.

Foto: Archiv firem

Šedý svetr a rudá tunika, Karen Millen, info o ceně v obchodě. Legíny, H&M, 599 Kč. Nazouváky, Botovo, 623 Kč. Legíny s potiskem, Vero Moda. Sandály, Calvin Klein Jeans. Bílá halenka, UNQ. Kabelka, Love Moschino. Vše Fashion Days.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nepostradatelné zimní doplňky

Zima se pomalu hlásí o slovo. A tak nám všem nezbývá nic jiného, než se začít pomalu ale jistě zachumlávat do teplých doplňků. Jaké by vám letos neměly chybět?...

Jak vybrat skvěle padnoucí džíny

Modré kalhoty z džínoviny jsou bez debat naprosto nepostradatelnou součástí šatníku nejen žen, ale i mužů a dětí. Modré džíny se nosí už od 50. let minulého...

Výběr článků

Načítám