Hlavní obsah

Ponožky do bot na podpatku? Extravagantní Dánky se jich nebojí

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánsko, a tedy hlavně jeho hlavní město Kodaň, je velmi volnomyšlenkářské. V první řadě na vás dýchne pohoda a pozitivismus, který vyzařuje snad z každého dánského rodáka. Severské země se ale všeobecně vyznačují tím, že jim móda a cit pro ni jde prostě od ruky.

Foto: Profimedia.cz

Styl Dánů? Pohoda, únosná extravagance a uvolněnost.

Článek

Hledáte inspiraci? Tak neváhejte a vyrazte do Dánska. Není totiž nic lepšího než čerpat nositelné módní trendy rovnou z ulice. A pro to jako by snad byli Dánové stvořeni.

V Kodani probíhal Fashion Week Spring/Summer 2015, díky kterému měli módní novináři možnost lehce nakouknout, co nosí krásné Dánky, ale i elegantní Dánové. A že se bylo doopravdy na co dívat.

Dánové umějí nosit módní trendy

Jejich styl odpovídá tomu, že jdou s nejnovějšími trendy. Nosí to, co se u nás ženy a dívky odváží nosit až za několik měsíců, možná i let. Díky dánské mentalitě, která je hodně ovlivněna tou britskou, jsou obyvatelé krásné severské země novým věcem daleko otevřenější a hravější. Nepozastavují se tedy nad outfitem, když se jim osobně nelíbí. A nemají tolik tendence lidi odsuzovat jen podle toho, co mají na sobě.

V Dánsku se na vás bude usmívat skoro každý, ať už se mu líbí, co máte oblečené, anebo ne. Vezměte si proto od nich krátkou lekci módního vkusu.

Foto: Profimedia.cz

Ponožky v podpatcích? Může být.

Foto: Profimedia.cz

Dánsky nemají za potřebí odhalovat zbytečně moc kůže, či nosit hluboké dráždivé výstřihy. Většinou se oblékají s ohledem na své pohodlí a nejnovější trendy.

Foto: Profimedia.cz

Kombinovat různé vzory i barvy? Žádný problém, v Kodani se ztratíte. Lidé ze severu nemají problém nosit to, co je pro mnohé z nás dnes naprosto nepředstavitelné.

Foto: Profimedia.cz

V jednoduchosti je krása.

Foto: Profimedia.cz

Milujete jednoduché barvy? Zkuste si hrát s jejich kombinacemi, jako to udělala dáma na první fotce vlevo. Černá, béžová a bílá jako by pro sebe byly stvořeny. To samé platí s červenou a černou dohromady. Noste barevné a velké brýle, nebo nudnou šňůrku

Foto: Profimedia.cz

Každý podle svého. Nosíte dlouhý svetr po babičce i na doma? Pokud není děravý od molů, nebojte se v něm vyrazit ven! Nemusíte oblékat sukni, stačí leginy a conversky. Vytvářejte si svůj vlastní a originální styl, inspirujte se v Dánsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám