Hlavní obsah

Změňte svůj střih pomocí trendy ofiny

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se změnou teplot a počasí chystáte změnit i svůj střih vlasů, inspirujte se u hvězd. Ofina je hit, který téměř nikdy nevychází z módy. Podle tvaru obličeje vám kadeřník pomůže zvolit správný střih, který pak podtrhne ženské půvaby.

Foto: Profimedia.cz

Správně střižená ofina dokáže zázraky. Můžete díky ní omládnout o pár let, zakrýt vrásky a celkově změnit image.

Článek

Zamaskuje vrásky na čele, dokáže i ubrat pár let a přidat na kráse. Ofiny, jež spousta z nás nosila hlavně v dětství, se vrací. Ovšem už se nestříhá, jak se říkalo, podle kastrolu. Pokud se rozhodnete pro tak radikální krok, je potřeba počítat s tím, že ofina vyžaduje častější údržbu a rychle odrůstá.

Jediné, kdy není vhodné mít ofinu vůbec je, pokud máme příliš nízké čelo nebo problematický růst vlasů v kontuře. A protože především střih je to nejdůležitější, na čem u ofiny záleží, zeptali jsme se kadeřníka Filipa Gregora ze salonu Filip Gregor Hair Design, jaký typ střihu by doporučoval ke čtyřem různým typům obličeje.

Oválný obličej

Je symetrický a proporcionální. Ženy s oválným obličejem jsou na tom nejlépe, a mohou si dovolit téměř vše. Sluší jim totiž jakýkoliv typ ofiny, stejně tak jako jakýkoliv typ účesu.

Foto: Profimedia.cz

Penelope Cruz je majitelkou oválného obličeje. Má tedy tu výhodu, že si může nechat zastřihnout ofinu téměř všech tvarů.

Čtvercový obličej

Majitelky čtvercového obličeje mají většinou užší bradu, vyšší čelo a velmi ostré linie tváře. Proto jsou vhodné delší ofiny na stranu anebo patky, které změkčí tvrdé rysy nositelky.

Foto: Profimedia.cz

Dříve nosila zpěvačka Rihanna na krátko střižené vlasy s velmi hustou patkou na stranu.

Srdcovitý obličej

Ten je širší v oblasti čela a zužuje se směrem k bradě. Tady je ofina téměř nutností, protože vysoké a široké čelo jde ofinou snadno zamaskovat. Nejlepší je hustá ofina zastřižená natupo, která zároveň i odvede pozornost od příliš špičaté brady. Pokud jste se rozhodli pro tupou ofinu, mějte na paměti, že je u ní potřeba mírný zástřih každé zhruba 2-3 týdny.

Foto: Profimedia.cz

Zooey Deschanel dává tupou ofinou vyniknout svým krásným, bleděmodrým očím. Její tým kadeřníků se stará o to, aby byla hereččina ofina střižená vždy velmi precizně.

Kulatý obličej

Je stejně široký jako vysoký a většinou má nižší čelo. Zde je nutná opatrnost a lepší variantou jsou prostříhané a provrstvené nebo asymetrické ofiny. Vyvarovat byste se měli tupé ofiny v jedné délce, která by dala vyniknout kulatým tvářím.

Foto: Profimedia.cz

U nás téměř neznámá, anglická herečka Kara Tointon si nechala ostříhat asymetrickou, řídkou ofinu. Kulatému obličeji to velmi prospělo.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvůli komu se ženy chtějí líbit

Ženy se chtějí líbit. Většina z nás se ráda hezky obleče, nalíčí a cítí se žensky. Kvůli komu? Mnoho žen na sebe dbá především kvůli mužům, nezanedbatelné...

Jak vybrat rtěnku podle barvy vlasů

Podzimní líčení svádí k barevným rtům. Trik je v tom, že když se žena namaluje barevnou rtěnkou, nemusí pak zvýrazňovat oči linkami nebo stíny. Jednoduchost...

Tajemství kvalitních pánských košil

Až do 18. století byla pánská košile považována za spodní prádlo - vidět byl jen límeček. Přestože se od té doby mnohé změnilo a košile jsou vnímány jako...

Výběr článků

Načítám