Hlavní obsah

Více než polovina domácností preferuje kohoutkovou vodu před balenou

Novinky, das

Kvalita kohoutkové vody v Česku je velmi vysoká a z pohledu ceny i velmi levná. Ne náhodou přibývá těch, kteří tuto vodu preferují před tou balenou. Podle nejnovějšího průzkumu společnosti Expert Elektro lidé raději než do balené vody investují do filtračních konvic.

Foto: Profimedia.cz

Drtivá většina domácností upouští od nakupování balených vod kvůli úsporám.

Článek

V průzkumu, kterého se zúčastnilo více než 1000 domácností, vyplynulo, že drtivá většina upouští od nakupování balených vod kvůli úsporám, a pak také zdravějšímu životnímu stylu. Přičemž ekologický aspekt, tedy nižší spotřebu plastu, vnímá jako výhodu kohoutkové vody jen 20 % z nich.

Ne všichni ale pijí přímo vodu z kohoutku. Přibývá těch, kteří si kupují speciální filtrační konvice či přímo lahve. Tuto vodu pak využívají nejen na pití, ale i vaření či například do žehličky.

„Je zajímavé, že i když lidé mají zájem o přefiltrovanou vodu, výměnu filtrů často podceňují. Velká část dotázaných totiž přiznává, že mění filtr jednou za tři měsíce. Doporučená doba použití bývá jen měsíc, maximálně dva,“ vysvětluje Robin Weintritt, ředitel prodeje Expert Elektro.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám