Hlavní obsah

Funkční oblečení ocení v zimě sportovci i obyčejní lidé

Novinky, Dana Sokolová

Funkční prádlo je považováno za inteligentní oděvní systém, který je schopen efektivně komunikovat s pokožkou. Jeho předností je schopnost dokonalého odvodu vlhkosti a přitom uchování tepelného komfortu. V chladném počasí jej tak ocení sportovci, ale i běžní lidé na procházky či jakékoliv venkovní činnosti (hrabání listí, odklízení sněhu apod.)

Foto: Profimedia.cz

Funkční prádlo ocení sportovci, ale i běžní lidé na procházky či jakékoliv venkovní činnosti.

Článek

Smyslem funkčního oblečení je omezit nadbytečné pocení, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám tekutin a snížení výkonu. Funguje to tak, že oděv odvádí pot od pokožky, udržuje organismus v optimální provozní teplotě a zajišťuje komfort i při náročném sportovním výkonu či nepříznivém počasí.

Foto: www.bambusovatricka.cz

Přírodní bambusové vlákno je textilním materiálem budoucnosti. Není cítit potem. Je antibakteriální, prodyšné, termoregulační. Na omak velmi jemné a navíc hypoalergenní, takže nedráždí ani citlivou pokožku.

Foto: Alpine Pro

Dámské funkční oblečení Alpine Pro

Foto: Icebreaker

Icebreaker ponožky z hřejivé, a přitom prodyšné i zápachu odolávající vlny ovcí merino.

Mezi přednosti tohoto prádla patří mimo jiné to, že přiléhá přímo k tělu, reguluje teplotu, a tím umožňuje lepší pohyb. Speciální švy navíc neodírají pokožku, je zajištěna i kontrola zápachu a ochrana proti množení mikrobů.

Foto: Mill.cz

Mill

Foto: Icebreaker

Icebreaker Kids - outdoorové oblečení z merina nabízí kompletní kolekci pro zimní dětské radovánky - topy, tílka, legíny, bundy, ponožky a čepice pro děti ve věku 1 až 14 let.

Foto: www.bambusovatricka.cz

Dámská bambusová trička

Základ funkčního prádla je z 80 procent polypropylen, technické vlákno, jež odvádí od lidské pokožky pot. Kombinuje se s bavlnou, vlnou a dalšími látkami. Některé výrobky mají dvojí využití: v zimě hřejí, a když se otočí naruby, perfektně odvádějí pot od těla. Dají se tudíž využívat i v létě.

Foto: www.bambusovatricka.cz

Funkční

Foto: Icebreaker

Merino skvěle izoluje, je prodyšné, čímž zabraňuje přehřívání a nepříjemnému pocitu lepkavosti.

Foto: Alpine Pro

Pánské funkční oblečení Alpine Pro

Foto: Alpine Pro

Dětské funkční prádlo Alpine Pro

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám