Hlavní obsah

Příliš upnuté tvarující prádlo může způsobit vážné zdravotní problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Touha po dokonalém těle nutí mnohé ženy k používání tvarujícího prádla. Inspiraci vidí u známých celebrit jako Beyoncé, Adele či Oprah Winfreyové. Podle amerických lékařů si tím velmi poškozují zdraví. Ženy nosící příliš upnuté tvarující spodní prádlo mohou mít vážné zažívací potíže a zároveň je mohou ohrožovat i smrtelné krevní sraženiny.

Foto: Profimedia.cz

Touha po dokonalých ženských křivkách může ženám velmi ublížit.

Článek

Příliš těsné zeštíhlující prádlo totiž omezuje průtok krve z pánve do hrudníku, může poškozovat jak orgány v břišní dutině, tak způsobovat krevní sraženiny vedoucí k trombóze.

„Když ženy nosí opravdu velmi těsné oblečení, snižuje se tím průtok krve. To může vést ke krevním sraženinám, které mohou doputovat do plic, srdce a mozku a způsobit i smrt,“ míní přední americká gynekoložka Farzaneh Sabiová.

Foto: Profimedia.cz

Velmi nebezpečné jsou i korzety.

Souhlasí s ní neurolog Orly Avitzur s tím, že nebezpečí hrozí skutečně v těch případech, kdy je tvarující prádlo příliš těsné. Pokud ženy zvolí správnou velikost, mírné stažení nevadí. Ovšem častá a dlouhodobá podpora břišní stěny tímto způsobem vede k ještě většímu ochabování svalů.

„Čím těsnější je látka a čím nepohodlnější je nošení tohoto prádla, tím je riziko poškození zdraví vyšší,“ dodává Avitzur.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám