Hlavní obsah

Pánská móda hlásí návrat k praktičnosti a jednoduchosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Ekonomická krize na módních molech stále přetrvává. Svědčí o tom módní přehlídky světových návrhářů po celém světě. Ani milánský týden pánské módy nebyl výjimkou. Renomovaní návrháři zde předvedli své velmi střídmé a praktické kolekce pro následující sezónu podzim/zima 2010.

Foto: Reuters

Roberto Cavalli podzim/zima 2010

Článek

Světové módní značky opět sází na kvalitu a tradice. I v následující sezóně upouští od extravagance a nepraktičnosti. Například návrháři z Dolce & Gabbana se inspirovali novým italským filmem Baaria a vzdali ve svých modelech poctu Sicílii. Ta je ostatně rodištěm Domenica Dolceho.

Foto: Reuters

Dolce & Gabanna podzim/zima 2010

Jimi předvedené modely vsadily na pracovní vzhled - košile zastrčené do džínsů nebo černých kalhot, doplněné baretem a těžkými, vysokými botami. Ty patřily k významným součástem kolekce tohoto módního domu, úzké kalhoty do nich byly často zastrčeny, některé boty sahaly až po kolena.

Pryč od komerčnosti

Dům Giorgio Armani osvobozuje ve svých modelech muže od "veškeré komerčnosti, která ovládla svět módy" a dává jim futuristický romantizující vzhled. Tlusté svetry kombinuje s upjatými bundami a kalhotami, celek doplňuje černými barety, brýlemi a kamašemi. K večerním příležitostem navrhuje sametové bundy a kalhoty.

Foto: Reuters

Giorgio Armani podzim/zima 2010

Naproti tomu Miuccia Prada nikdy nedodržuje obecné trendy a pro příští zimu navrhuje blejzry s krátkými svetry nad pas, které odkrývají modré košile nošené spolu s kalhotami do pasu a pohodlnými saky zdobenými třepením.

Foto: Reuters

Podzim/zima 2010

O oživení na molu se zasloužil frontman německé rockové skupiny Tokio Hotel

Bill Kaulitz, který osobně zahájil přehlídku kanadské módní značky Marke Dsquared2. Oblečený celý v černé jemné kůži s bujnými nárameníky z černého peří sklidil dvacetiletý Kaulitz velký potlesk.

Foto: Reuters

Milánský týden módy Podzim/zima 2010

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám