Hlavní obsah

Kvalitní imitace kůže bývají od pravé kůže k nerozeznání

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časy, kdy oděvy z kůže představovaly dost velký luxus, jsou dávno pryč. Řešíme něco jiného: máme si pořídit výrobek z přírodního materiálu, nebo z jeho imitace? Záleží na vkusu, ale ještě víc asi na přístupu k čistírně.

Článek

V době, kdy není problém věrohodně napodobit kdeco, bývá otázka pravosti kůže někdy docela složitá. Nefalšovanou určitě najdeme v dobrých kamenných obchodech. K účtence by měl prodávající přidat i patřičný certifikát a návod na údržbu.

Ovšem nepleťme se, ani oděvy z imitací nebývají vždy levné. Opravdu kvalitní náhražky, navíc s vlastnostmi, které přírodní materiál v mnohém předčí, patří totiž k výdobytkům nejmodernější textilní techniky. Vyšší cena se však vrátí v jedné ohromné výhodě - dají se svěřit pračce. Tato okolnost pak umožňuje volit bez obav i světlejší odstín a oblečení si pořádně užít, nejen svátečně.

Móda versus klasika

Pokud si chceme dopřát opravdu prvotřídní kožené oblečení, je moudré zvolit nadčasový střih, který nemá jepičí život. Už jenom s ohledem na zvířata, která nám to umožnila. Nikdy nezestárne tradiční sako, jednoduchý plášť či nepřezdobená sportovní bunda. Větší využití čeká modely s odepínací teplou vložkou. Známé úsloví o tom, že v jednoduchosti je krása, platí nyní víc než kdykoli předtím.

- Z čerstvých módních novinek se na svrchním dámském oblečení z kůže či její napodobeniny objevuje výrazné prošívání, nápadné zapínání a neobvyklé řasené límce.

- Takřka nezbytné jsou krátké vestičky připomínající jezdecké, ale i delší.

- V mladé módě obsadily první místo bundy inspirované motorkářským sportem.

- Pánské kožené svršky, jak sportovní tak městské, vynikají čistými liniemi a promyšlenými kapsami.

- Barevnost vychází především z přírodních tónů, které oživují pestřejší doplňky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám