Hlavní obsah

Učení s radostí již od útlého věku

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaha dětí porozumět svému okolí a komunikovat se světem je silou, která v nich probouzí touhu hrát si. Pokud jim rodiče poskytují prostředky, které jim pomáhají dosahovat nových milníků ve vývoji, mohou zážitky z každodenních her proměnit ve schopnosti, které budou potomci využívat po celý život.

Foto: Profimedia.cz

Snaha dětí porozumět svému okolí a komunikovat se světem je silou, která v nich probouzí touhu hrát si.

Článek

Při narození mají děti přes sedmdesát reflexů, například reflexy sací a dýchací, které jsou nezbytné pro přežití, poté, co opustí teplo a bezpečí mateřského lůna. Proces učení pokračuje díky jedné z vrozených vlastností – zvídavosti.

Nejdůležitější věcí, na kterou by rodiče při výběru pomůcek či hraček pro své děti neměli zapomínat je, aby odpovídaly jejich věku. Jedině tak je budou moci nejen správně používat, ale i prožít radost ze hry a ze zvládnuté dovednosti. Navíc to dětem dodá i na sebejistotě.

Dalším velice důležitým faktorem je záruka bezpečnosti. Pořídit novorozenci lehátko ještě neznamená, že to je správný krok pro jeho zdravý vývoj. Trh je zaplavený produkty neznámých výrobců, u kterých chybí zdravotní testy a miminku mohou spíše uškodit. Proto je velice důležité informovat se před koupí o vybraném výrobku a jeho výrobci.

Foto: Fisher Price

Hrací dečka s pianem

Foto: Fisher Price

Kouzelní zpěváčci od Fisher Price - postavičky, připomínající trochu strašidýlka, trochu zvířátka, trochu kouzelné pohádkové bytosti. Svým vzhledem vyhovují dětskému vnímání světa.

Foto: www.hrackoteka.cz

Pexeso pro nejmenší - Od žirafy po mravence - Tuto veselou skládačku zvládnou i děti, pro které je zatím klasické skládání puzzlů obtížné. Poskládejte řadu deseti zvířátek od žirafy po mravence - od největšího po nejmenší. Vyrobeno z tvrdého kartonu.

Foto: www.hrackoteka.cz

Veselé kostky - Každé dítě zbožňuje kostky. Z těchto kostek můžete postavit žebřík až k nebesům. Věž je vyšší než batole. Kostky jsou číslovány od 1 do 10 a jsou vyrobeny z tvrdého papíru.

Foto: Lego

Lego Duplo Rozlišování tvarů - Sada obsahuje 23 základních a oblých kostek v různých barvách, včetně 3 rozlišovacích desek, které pomohou dětem rozdělit kostky a postavit papouška, slona či žirafu.

Foto: Lego

Lego

Foto: www.hracky-fisher-price.cz

Mluvící klíče - učí děti rozpoznávat základní barvy a názvy předmětů. Zazpívají jednoduché písničky a vydávají veselé zvuky. Různé povrchy učí dítě používat hmat.

Foto: www.hrackoteka.cz

Chytání rybek - S touto hrou se každý může na chvilku stát rybářem. Hra je vyrobena ze dřeva, rybky se chytají pomocí magnetu na udici. Balení obsahuje 2 udice a 12 rybek v krásné krabičce.

Foto: Fisher Price

Pejskovo mluvící autíčko

Foto: Fisher Price

Dvojjazyčný svítící notebook - Po stisknutí tlačítek nebo otočení kuličky myši je dítě odměněno slovy, 12 písničkami a zvukovými efekty, zatímco na LED obrazovce se ukazují odpovídající světelné obrázky a vzory.

Foto: Ikea

MULA Hrací zatloukací špalíky - U dětí podporuje jemné motorické schopnosti a koordinaci očí a rukou.

Foto: Ikea

Mula - korálky

Reklama

Související témata:

Související články

Oblíbené hračky mizí z obchodů

Vánoce se nezadržitelně blíží a téměř každý uvažuje, čím obdaruje své blízké na Štědrý den. Nejinak je tomu u rodičů, kteří přemýšlejí, jak udělat radost svým...

Výběr článků

Načítám