Hlavní obsah

Snažili se o třetí dítě, narodila se jim paterčata

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí manželé Amy a Chad Kempelovi z kalifornského okresu Mountain House toužili po velké rodině. Svým dvěma dcerám chtěli po čase pořídit ještě jednoho sourozence. Místo jednoho potomka se ale dočkali opravdu nečekaného ‚daru‘ - narodila se jim paterčata.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Amy Kempelová si během svého života, kdy se s manželem snažili o početí potomka, prošla skutečným peklem. Celkem čtyřikrát potratila, navíc se oba manželé museli vyrovnat s těžkou životní zkušeností, když jim zemřeli jejich synové – dvojčata –, kteří se narodili předčasně ve 22. týdnu těhotenství. I přes velkou bolest a strach, zda se jim nějaký vlastní potomek vůbec narodí, se nakonec dočkali dvou krásných dcer – nyní roční a tříleté.

Když se Amy po nějaké době opět podařilo otěhotnět, doufali, že se jejich třetí potomek narodí v pořádku. Jaké ale bylo jejich překvapení, když zjistili, že místo jednoho dítěte čekají paterčata.

Vzhledem ke zdravotnímu stavu Amy, která měla kvůli potížím s děložním hrdlem problém donosit dítě, se oba manželé hned zpočátku zajímali o to, zda mají jejich děti vůbec nějakou šanci na donošení a život. Celou situaci jim navíc neulehčoval fakt, že jejich zdravotní pojišťovna nehradila péči speciálního lékaře, který se zaměřuje na vícečetné porody. Pojišťovna jim dokonce radila, aby si manželé nechali pomocí speciálního zákroku snížit počet plodů, aby byla šance na donošení zbývajících vyšší. Oni se ale rozhodli nechat si všech pět dětí a podstoupit rizika s tím spojená.

Vše nakonec dopadlo dobře. Všech pět dětí – tři chlapci a dvě dívky – se narodilo zdravých císařským řezem ve 27. týdnu těhotenství.

Amy a Chad Kempelovi se svými dcerami 

Kvůli nízké porodní váze byly všechny děti umístěny na neonatální jednotku intenzivní péče, kde zůstanou zhruba 10 týdnů, než si je rodiče budou moci odvézt domů.

„Zatím je vše v pořádku. Nemají žádné velké komplikace, hladina kyslíku je dobrá. Skeny mozku ukázaly, že je vše v pořádku a že jsou děti zdravé,” cituje server Independent vyjádření šťastného otce.

Manželům se ke dvěma dcerám narodilo pět dalších dětí.

Pokud vše půjde dobře, mohli by se Lincoln, Noelle, Grayson, Preston a Gabriella dostat domů počátkem března. Šťastní rodiče s nimi do té doby chtějí trávit tolik času, kolik jen bude možné.

„Až budeme doma, bude to chaos – ale vítaný chaos. Vše v domě se určitě obrátí vzhůru nohama. Právě teď se ale soustředíme na každý jednotlivý den,” dodal šťastný otec nyní už sedmi dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám