Hlavní obsah

Plemena psů vhodná k dětem

Novinky, ema

Děti milují zvířata a mnoho rodičů jim je pořizuje, aby se naučily zodpovědnosti, rozptýlily se anebo aby k sobě měly chlupatého společníka na volný čas a na hraní. Jaké plemeno je ale k dětem nejvhodnější?

Foto: Profimedia.cz

Přátelským a veselým plemenem je například i labradorský retrívr.

Článek

Francouzský buldoček

Buldoci jsou skvělým plemenem, pokud si děti chtějí se psem hlavně hrát. Jedná se o loajální a přátelské plemeno psa, které je učenlivé a snadno přilne nejen k „páníčkovi“, ale i ke všem členům rodiny a ostatním domácím zvířatům.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský buldoček

Irský setr

Pro irského setra je typická jeho rezavá srst. Je to velmi energické a hravé psí plemeno. Miluje lidskou společnost a neustále se v ní zdržuje. Jejich oblíbená činnost je hra. A to jak už s dětmi, tak s dospělými. Pokud jsou vaše děti živější povahy, toto plemeno by mohlo být víc než ideální.

Irští setři jsou dobře cvičitelní, rádi se učí, jsou chytří, ale potřebují také dostatek pohybu. Proto je dobré mít dostatečně velký byt, ideálně domek se zahradou.

Foto: Profimedia.cz

Irští setři

Pudl

Pudl je proslavený zejména díky tomu, že jej jeho majitelé díky kučeravé srsti často nechávají stříhat do nejrůznějších, mnohdy až komických tvarů. A občas neuniknou ani barvení srsti. Nicméně tito psi jsou velmi jemní, elegantní a inteligentní. Jsou vhodnými psy do rodiny s dětmi a také pro alergiky. Pudlové na rozdíl od jiných plemen méně línají, což je pro lidi s alergií výhodou.

Na druhou stranu jsou náročnější, co se týče právě údržby srsti, zejména z tohoto důvodu je nutné koupi nebo adopci pudla předem zvážit. Pro děti jsou skvělými společníky.

Foto: Profimedia.cz

Pudlové

Labradorský retrívr

Labradoři jsou jedním z nejvíce hravých, ochranitelských a milujících plemen. Tento pes je velmi spolehlivý a trpělivý. Jsou krásní, inteligentní a mají velmi laskavou povahu. Podobným dobráckým plemenem je ale například i zlatý retrívr.

Foto: Profimedia.cz

Labradoři

Bulteriér

Bulteriér je velmi energický pes, kterého je takřka nemožné unavit. Je tedy ideálním psem na hraní, házení míčků, přetahování, aport či na venkovní běhání a dlouhé procházky. Rodinám server wmnlife.com doporučuje, aby při pořízení štěněte nechaly své děti hrát si a starat se o zvíře, místo toho, aby všechny tyto povinnosti zastali rodiče. Ti by měli být dětem nápomocní, ale pouze pomáháním při obhospodařování domácích mazlíků.

Bulteriéři jsou ochranářští psi, proto jsou pro děti skvělými společníky. Navzdory obecnému přesvědčení nemají sklony k agresivitě vůči lidem, původně patří mezi hospodářské psy, kteří žili na farmách.

Foto: Profimedia.cz

Bullteriér

Je na místě dodat, že každé plemeno může být vhodné do rodiny jen s tím rozdílem, že někteří psi jsou od přírody laskaví a mají klidnou povahu. Ovšem vše záleží především a jen na výchově psa, hlavně v případě, že uvažujeme o jeho pořízení do rodiny s dětmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám