Hlavní obsah

Pečivo od celebrit pomáhá dětem z dětských domovů

Novinky, ema

Mnoho mladých lidí čeká po opuštění dětského domova nelehký úkol. Musí se poprat se začleněním do společnosti, musí si najít práci i přátele. A právě v tomto směru je potřeba podpora veřejnosti. Chtěli byste také pomoci dětem v dětských domovech i těm, kteří z něj statečně odcházejí vstříc nejasné budoucnosti? Jednou měsíčně máte možnost přispět prostřednictvím zakoupeného pekařského výrobku v rámci projektu Pečení pro děti.

Foto: Dejme dětem šanci

Tým prodavačů v rámci veřejné sbírky s názvem Pečení pro děti.

Článek

V pasáži nákupní galerie Myslbek v Praze se můžete vždy první sobotu (od 10:00 do 18:00) v měsíci potkat se slavnými osobnostmi, které obléknou cukrářkou zástěru a přiloží ruku k dílu, a samozřejmě také ochutnat pekařské i cukrářské výrobky, které vám prodají za dobrovolnou cenu. I vy tak můžete přispět na projekty Dejme dětem šanci.

S prodáváním pomohou i děti z dětských domovů

Milými cukrářkami se na několik hodin staly například Lucie Benešová nebo Eliška Kaplicky s dcerou Johankou. Dále se můžete setkat s primátorem Prahy Tomášem Hudečkem, Markétou Častvaj Plánkovou nebo s patrony projektu, jimiž jsou například Bára Špotáková, Vláďa Hron nebo Jan Měšťák.

Spolu s nimi budou vždy pomáhat s prodejem také starší děti z různých dětských domovů.

„Naší vizí do budoucna je, aby se Pečení pro děti stalo místem setkávání nejen našich sympatizantů, ale všech lidí, kteří rádi podpoří dobrou věc. Na akci si mohou k zakoupeným pekařským výrobkům koupit i výbornou kvalitní kávu za velice příznivou cenu a u stolečku si ji vypít. V případě koupě hrnečku s logem DDŠ kávu nebo jiný teplý nápoj dostanou dokonce zadarmo,” říká ředitelka a zakladatelka společnosti Dejme dětem šanci Michaela Chovancová.

Dejme dětem šanci poskytuje komplexní pomoc dětem a mladým lidem z dětských domovů zejména v posledních letech pobytu dětí v dětském domově, při jeho opouštění a v začátcích jejich samostatného života. Hledá pro děti podporovatele, patrony, přátele, zaměstnavatele a dárce. Ve spolupráci s vedením dětských domovů zařazuje do projektů děti, pro které je podpora veřejnosti potřebná. Projekty organizace jsou koncipovány tak, aby opravdu pomohly potřebným. Financování činnosti organizace je založeno zejména na podpoře z řad fyzických a právnických osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám