Hlavní obsah

Nejsympatičtější česká maminka zazpívala s dcerou maďarsky

– CHOMUTOV
Právo, Šárka Tonarová

Nejsympatičtější českou maminkou se v sobotu v chomutovském divadle stala Dáša Ivanská a její dcera Nikol z Prahy. Třicetiletá zdravotní sestřička na mateřské dovolené oslovila porotu šestnáctého ročníku zemského finále Missis 2009 hned několika jazyky, a to doslova.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Nejsympatičtější českou maminkou se v sobotu v Chomutově stala Dáša Ivanská z Prahy.

Článek

Nová missis mluvila česky, když byla nervózní tak slovensky a se svou copatou dcerkou Nikol zpívala maďarsky. Pohledná maminka a sebevědomá holčička s křišťálovým hláskem byly zřejmými favoritkami už od volné disciplíny.

Na záda jim však po celou dobu soutěže dýchala místní kandidátka, 34letá učitelka Kateřina Bártlová z Jirkova a její osmiletá dcerka Adélka. Ty nakonec obsadily druhou pozici a spolu s Gabrielou Jandovou z Českých Velenic, Pavlou Bydžovskou z Nové Vsi na Lounsku a Lenkou Egertovou z Třemošné postoupily do finálového kola soutěže o titul nejsympatičtější maminky ČR.

Všechny postupující ukázaly, že i s malými dětmi v náručí mohou být noblesní dámy i obětavé matky současně. Jak je to náročné, však muselo být publiku i porotě zřejmé zejména ve chvíli závěrečného dekorování vítězek.

Většina malých soutěžících se honila po pódiu, vzájemně se strašila plyšovými medvědy a dělala značný rámus. „Maminky říkaly, že to nejde vypnout a měly pravdu,“ komentoval řádění mrňat Miloš Skácel z pořádajícího Producentského centra Profil.

Missis soutěžily ve třech disciplínách

Porota hodnotila české maminky a jejich vztah k dětem ve třech kolech. Nejnáročnější bylo zřejmě hned kolo první, v němž soutěžící musely prokázat pohotovost. Odpovídaly na otázky poroty. Zabodovala zejména 39letá Pavla Bydžovská, kterou zpovídal televizní režisér.

Otázku, zda by za honorář půldruhého miliónu přijala roli ve filmu, kde se bude muset svléknout, odbyla replikou: „Já se klidně svléknu, ale vy to nebudete chtít vidět.“ Jak bezprostřední může být i zralá žena, předvedla i ve volné disciplíně, kde se změnila v rozmazlenou a vypočítavou Berušku, co nechtěla pracovitého mravence, protože nebyl milionářem.

Letošní zemské finále mělo jednu zajímavost. V celém poli soutěžících byl jeden jediný mužský, a to čtyřletý Kubík z Číčenic. Soutěž měla tradičně také charitativní cíl. Korunku vítězky vydražil za 17 tisíc jednatel společnosti Stavební řemesla Zeman Antonín Zeman.

Mezi hosty se vybralo ve prospěch Dětského domova Chomutov a Hipocentra PÁ-JA bezmála 28 tisíc Kč. Výtěžek z minulých ročníků soutěže missis přinesl dětskému zdravotnictví, školství a diecézním charitám téměř 5,7 miliónu.

Dáša Ivanská je vítězkou české části soutěže. Missis 2009 pro Moravu zvolí porotci v listopadu v Ostravě. Finalistky z Moravy a Čech se i s dětmi opět sejdou až v únoru 2009, kdy bude celé klání ukončeno finálem v Mariánských Lázních.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám