Hlavní obsah

Luhačovický víkend zdraví a zábavy pomůže nemocným dětem v tíživé situaci

Novinky, das

Občanské sdružení Korunka o víkendu 18.5. - 20.5. pořádá pod záštitou náměstka hejtmana Zlínského kraje Libora Lukáše již 11. ročník charitativní akce Luhačovice – město zdraví a módy. Tento víkend se především Kulturní dům Elektra promění na středisko módy, sportu a zábavy pro děti a dospělé. Výtěžek pátečního galavečera pak bude rozdělen na potřeby těžce nemocných a handicapovaných dětí ve Zlínském kraji.

Foto: archív Občanského sdružení Kurunka Luhačovice

Luhačovice - město zdraví a módy

Článek

Vše odstartuje v pátek 18. 5. ve 12:00 příletem vojenského vrtulníku na letiště do Luhačovic. V 19 hodin pak bude zahájen slavnostní večer módní přehlídkou Zuzany Bottkové, P. P. mode Pavlíny Pavlíčkové a spodního prádla PALMERS. V programu vystoupí zpěvačka Kristina či mladý talentovaný tanečník Jaroslav Lambor, který sám vyrostl v dětském domově ve Vizovicích. Večerem bude provázet Martin Dejdar.

Návštěvníci se však mohou těšit i na další známé osobnosti, jako jsou Halina Pawlowská, Pavel Nový, Karel Vágner, Josef Alois Náhlovský a další VIP hosté. Během večera se občanské sdružení Korunka Luhačovice oficiálně stane „spoluhráčem“ hokejového týmu PSG Zlín a převezme od kapitána Petra Čajánka symbolický dres.

Program bude pokračovat v sobotu 19. května, kdy bude na lázeňských kurtech v 10 hodin odstartován VIII. ročník tenisového turnaje osobností „Miramare Cup“. Jeho součástí budou i rozsáhlé ukázky záchranných prací hasičů a policie a soutěže pro děti. Se svým vozem dorazí i automobilový závodník Roman Kresta. V průběhu dopoledne zde budou probíhat autogramiády známých osobností.

Neděle pak bude patřit dětem z dětských domovů Zlínského kraje a okolí, pro které ve 14. hodin vystoupí v KD Elektra skupina Maxim Turbulenc.

Občanské sdružení Korunka Luhačovice především pomáhá sociálně slabým rodinám ze Zlínského regionu a okolí, které se dlouhodobě starají o postižené děti. V roce 2010 svou pomoc rozšířili i o pomoc dětem v dětských odděleních nemocnic, ústavech pro handicapované děti, kojeneckých ústavech, ústavech sociální péče a dětských domovech a stacionářích v rámci celého regionu.

U konkrétních rodin ve výběru obdarovaných pomáhají pediatři a další odborníci, kteří ze svého okolí vytipovávají děti. Do výzev se aktivně zapojují také média, prostřednictvím nichž mohou lidé zasílat žádosti o pomoc nebo nominace. Ty se vyhodnocují ve spolupráci s pediatry a taky se sociálními odbory, aby se zabránilo tomu, že peníze dostane rodina, která je na tom finančně velmi dobře. Více informací na www.korunkaluhacovice.cz .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám