Hlavní obsah

Hračkami roku jsou chytří křečci, lego, ale také panenka Barbie

Novinky, Dana Sokolová

Na českém trhu je k dostání nepřeberné množství hraček a vybrat tu nejlepší pro své dítko není nic jednoduchého. Bohužel ne všechny hračky jsou dobré kvality a splňují aktuální trendy. Proto již několik let společnost Sparkys pořádá projekt Hračka roku, který má lidem poradit s optimálním výběrem hraček pro různě staré děti. Absolutním vítězem Hračky roku 2010 se stali inteligentní křečci.

Foto: Profimedia.cz

Projekt Hračka roku má lidem poradit s optimálním výběrem hraček pro různě staré děti.

Článek

V soutěži bylo vyhlášeno dvanáct kategorií, které zprvu posuzovala šestičlenná odborná porota na základě didaktických, funkčních a designérských kritérií. Poté se k odborníkům přidala i veřejnost, jež mohla hlasovat prostřednictvím stránek Hračkaroku.cz.

Z přihlášených firem jich postoupilo do užšího výběru 45 s celkovým počtem 106 výrobků.

Každá hračka, která ve své kategorii získala ocenění, bude v obchodech viditelně označena symbolem stříbrného medvídka (v případě Absolutního vítěze – zlatého medvídka), který bude pro rodiče zřetelným signálem kvality.

Vítězné hračky v jednotlivých kategoriích
Hračky pro nejmenší od 0-3 let - Velká zebra RYAN s 28 funkcemi zábavy - značka Kis KidsVelká zebra Ryan je báječné aktivní centrum pro zvídavé děti. Děti jistě brzy objeví všech 28 možných způsobů zábavy s touto zebrou. Je zde použita kombinace mnoha materiálů, barev, tvarů a zvuků. Pestrobarevné části napomáhají rozvíjení zraku, sluchu, hmatu. Zebra povzbuzuje interaktivní hru.
Hračky pro předškolní věk - Mega – skládací hrací stůl s kostkami – značka Megabloks
Hračka pro holčičky - Barbie se svítícími šaty – značka MattelBarbie jako hvězda přehlídkového mola z DVD Barbie a Kouzelný módní salon, kde se její módní šaty mění na princeznovské šaty na párty. Po stisknutí kouzelného knoflíku se korzet panenky rozsvítí a bliká v rytmu hudby.
Hračka pro kluky - Pracovní stůl Bosch s aku šroubovákem – značka KleinPracovní stůl Bosch v praktickém kufříku s nářadím Bosch. Obsahuje pilu, šroubovák, klíč, kleště, svěrák, kladivo, šrouby a matky a řadu doplňků na montování. Součástí je i aku šroubovák Bosch IXOLINO s výměnným nástavcem a charakteristickým zvukem.
Společenská hra - LEGO Minotaurus – značka LegoMocný Minotaurus, mytologická bytost, střeží tajný chrám ukrytý hluboko v nitru labyrintu. Jasná a jednoduchá pravidla – skvělá zábava pro celou rodinu.
Kreativní hračka - Aqua sand svítící království – značka AquasandMagický písek, který nebude nikdy mokrý. Aqua Sand je možné používat stále dokola.
Vzdělávací hračka - Kidizoom – fotoaparát pro děti – značka VtechFotografovat, vyrábět videa a hraní her lze úplně snadno na tomto elegantním, snadno použitelném, odolném a robustním VTech digitálním fotoaparátu. Zachytí obrazy s použitím hledáčku a blesku. Náhled na 1,8palcový barevný LCD displej. Obsahuje úžasný nástroj pomocné tvůrčí dílny pro úpravu fotografií. Mnoho vložených funkcí vytvoří kvalitní fotografie, a úpravami i nezaměnitelný originál (rámečky, kliparty, směšné deformace…)
Interaktivní hračka a také absolutní vítěz Hračky roku - křečci ZhuZhu – značka ZhuZhu PetsKrásní a inteligentní plyšoví křečci, kteří milují mazlení. Jsou roztomilí, nepředvídatelní, jedineční, zkrátka jako opravdoví domácí mazlíčci, ale bez krmení, čištění a zápachu. Díky kombinaci herních principů a dvou hracích módů Zhu Zhu Pets zajistí spousty hodin zábavy.
Stavebnice - LEGO Rodinný dům – značka LegoRodinný dům klasického vzhledu, který má plno skvělých detailů: markýzu, okenice, ptačí jezírko, velkou terasu a piknikový stůl. Lze přestavět na kouzelný bungalov nebo krásnou středomořskou vilu. Skvělý stavební zážitek typu 3 v 1.
Venkovní hračky - Odrážedlo Yedoo TOO TOO C – značka IntreaOdrážedlo Too Too C je nejen zábavnou hračkou ale také skvělým pomocníkem při trénování rovnováhy a rozvoji motorických dovedností. Děti jsou tak snadnou a hravou formou připravovány na první „opravdové“ kolo.
Licenční hračky - Kuky – značka Licence KukyKuky v životní velikosti je vyroben z bavlněného froté úpletu a je vyplněn dutým polyesterovým vláknem, takže je na rozdíl od filmového hrdiny prací. Nehrozí tedy, že by skončil na skládce, maminka ho totiž včas může vyprat, a tak se ze hry s ním můžou radovat i děti alergické na prach.

Reklama

Související témata:

Související články

Retro hračky, které potěší i dnešní děti

Také rádi vzpomínáte na své oblíbené hračky, které vás i vaše sourozence provázely celé dětství? Zajisté mezi ně patřily nejen oblíbené stavebnice Merkur,...

Čím zabavit děti doma

Když nemůžeme s dětmi ven kvůli špatnému počasí nebo se doléčují z nemoci, je těžké je udržet doma v klidu. Každou chvíli se zabaví jinou hrou. Naštěstí je...

Výběr článků

Načítám