Hlavní obsah

Doma je bez připojení k internetu. Aby stihl on-line výuku, jezdí na kilometry vzdálený kopec

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v Itálii jsou zavřené školy a forma výuky funguje přes internet stejně jako u nás. Dvanáctiletý Giulio Giovannini z toskánského venkova je ale doma bez internetu. Žije v oblasti, kde je velmi špatný signál a navíc jim už několik měsíců nefunguje ani klasická telefonní linka. Pokud se tedy chce účastnit on-line výuky, musí jezdit na několik kilometrů vzdálený kopec, kde je lepší signál a lze se zde připojit k internetu.

Italský školák, který nemá doma internet, jezdí kvůli on-line výuce kilometry daleko pod strom na kopci, kde chytí signál Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Téměř každý den nouzového stavu si Giulio sbalí všechny sešity, učebnice a tablet, do auta naloží stolek se židlí a společně s matkou vyráží několik kilometrů autem za lepším signálem.

Hned na začátku se jim podařilo nalézt na kopci moc hezké místo u velikého stromu, pod kterým Giulio pravidelně rozloží svůj stolek se židlí a připojuje se na svém tabletu ke svým spolužákům na on-line výuku.

Paradox on-line vyučování: videa vesnické malotřídky teď sledují tisíce lidí

Domácí

Dojíždění mu nevadí, je rád, že se alespoň takto může učit a být v kontaktu se svými spolužáky.

„Během výuky se i zde v přírodě zvládám dobře soustředit. Jen občas mě rozptýlí zvuky přírody. Jako nedávno, kdy se při mém hovoru s učitelem za mnou ozvalo mečení koz,” svěřuje se s úsměvem Giulio.

Učit část dětí ve škole a část on-line? Těžko řešitelný úkol, míní šéf Asociace ředitelů ZŠ

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám