Hlavní obsah

Děti s atopickým ekzémem mají šanci získat zdarma pobyt u Mrtvého moře

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atopický ekzém je alergické onemocnění kůže, které trápí především malé děti a nikdy nelze zcela vyléčit. Existují ale prostředky, které mohou zmírnit projevy onemocnění a jedním z nejúčinnějších je pobyt u Mrtvého moře v Izraeli. Bohužel tento pobyt si nemůže dovolit každý, proto Rotary International Distrikt 2240 nabízí rodinám s nižším příjmem čtyřtýdenní pobyt pro jejich děti zdarma.

Foto: Profimedia.cz

Atopický ekzém je alergické onemocnění kůže.

Článek

V závislosti na příjmu rodičů lze tedy na základě mezinárodního grantu získat finanční podporu až na 100 % z celkové částky potřebné k úhradě léčebného pobytu v přírodním léčebném centru pro pacienty s různými onemocněními kůže u Mrtvého moře v Izraeli, včetně plné penze, letecké dopravy a ubytování.

Léčba dětí bude probíhat v Německém léčebném centru (Deutsche Medizinisches Zentrum) u Mrtvého moře. Lázně vznikly v roce 1988 a ročně se zde léčí na 2 500 pacientů trpících kožními onemocněními. První odlet je již začátkem března, další pobyty budou následovat na podzim letošního roku a na jaře 2015.

Projekt u nás zastřešuje prof. MUDr. Petr Arenberger MBA, přednosta Dermatovenerologické kliniky 3. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Pod jeho vedením bude vybrána skupina 24 dětí z České a Slovenské republiky, která k Mrtvému moři do Izraele odcestuje se dvěma lékaři dermatology, učitelem a vychovatelem. Doplněna bude o čtyři dobrovolníky z řad rodičů nejmenších dětí. Každý dětský pacient zůstane i po návratu minimálně další dva roky pod dohledem dermatologů z týmu profesora Arenbergera.

Pokud chcete do projektu přihlásit vaše děti, pak zašlete e-mail na primáře Dermatovenerologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady MUDr. Spyridona Gkalpakiotise, Ph.D (spyridon.gkalpakiotis@fnkv.cz) a v něm uveďte věk dítěte, diagnózu podle ošetřujícího lékaře, jeho jméno a kontakt. Více informací na www.rotary2240.org/atopicky-ekzem/.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak krotit alergie, astma, atopický ekzém?

Máme kožní problémy a různé alergie. Ale proč? Rádi dáváme přednost novodobým designům a reklamě před zdravotní nezávadností přírodních materiálů a negativní...

Atopický ekzém dokáže potrápit

Svědění zarudlé kůže, neustálé škrábání a probdělé noci. Leckdy typický obraz života lidí trpících atopickým ekzémem se napříště může úplně změnit. Jejich...

Výběr článků

Načítám