Hlavní obsah

Děti prosedí u televize až čtyři hodiny denně

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dítě přijde domů ze školky či školy a co asi udělá? Pohrne se k televizoru nebo počítači. To se všeobecně ví. Možná vás ale překvapí, že u nich prosedí průměrně kolem čtyř hodin denně. Starší děti si kromě televize projíždějí internet nebo poslouchají hudbu či rádio, mladší si vedle televize poslechnou, ovšem výrazně méně, mluvené slovo nebo prohlížejí knížky.

Foto: Profimedia.cz

S rostoucím věkem narůstá čas, který děti tráví v přítomnosti médií.

Článek

Vyplývá to z průzkumu životního stylu dětí, který pro Asociaci televizních organizací vypracovala výzkumná agentura Mediaresearch, Výzkumu se zúčastnilo 705 dětí ve věku od čtyř do čtrnácti let.

S rostoucím věkem narůstá čas, který děti tráví v přítomnosti médií, u dětí starších deseti let jde v průměru až o pět hodin denně. Polovinu času ukousne sledování televize nebo videa či DVD, téměř pětinu zabere internet. Poslechu hudby, četbě knih, poslechu rádia a mluveného slova se naše děti věnují v průměru jen něco málo přes čtvrt hodiny denně.

Děvčata setrvávají u televize i v případech, kdy kluci raději sednou k počítačovým hrám. O tom, co sledovaly v televizi, si děvčata raději než kluci povídají se svými kamarádkami a kamarády.

Anketa

Kolik hodin denně se díváte na televizi?
více než čtyři hodiny
11 %
3-4 hodiny
9,7 %
2-3 hodiny
14,9 %
1-2 hodiny
21,6 %
méně než jednu hodinu
10,9 %
na televizi se dívám výjimečně
31,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13380 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám