Hlavní obsah

Rodiče při výběru dovolené vše podřizují dětem

Novinky, das

Naplánovat rodinnou letní dovolenou může být vcelku stresující záležitost. Potřeby rodičů jdou totiž dost často stranou, to nejdůležitější je, aby byly zabavené, a tedy spokojené děti.

Foto: Profimedia.cz

Při výběru dovolenou jdou potřeby rodičů často stranou

Článek

Plánování takové dovolené je proto mnohem lepší ponechat na tatínkovi. Jak ukázal nejnovější průzkum portálu Slevomat, muži jsou v tomto směru mnohem praktičtější. Netráví hodiny vyhledáváním a kalkulováním jako ženy, jsou v mnoha ohledech rozhodnější, a tedy i rychlejší.

Samozřejmě pokud takovou dovolenou vybírá žena, snaží se do detailu naplánovat program pro celou rodinu, zejména pak pro děti, což muži často řeší až na místě.

Oba rodiče jsou si ale vždy vědomi faktu, že spokojené dítě se rovná úspěšná dovolená. Proto dost často plnění svých cestovatelských snů upozaďují minimálně do té doby, než dítě doroste do věku, kdy si takovou dovolenou bude užívat též.

A jaká jsou kritéria výběru?

Při výběru ubytování rodiče vždy hledí, aby byly v dosahu nejrůznější zážitky, a pokud se jedná o dovolenou u moře, pak aby byly v hotelech animační programy, kdy se dokáže dítě zabavit i bez dozoru rodičů.

Jak ukázal průzkum, tatínek při výběru hledí především na to, aby byl součástí ubytování bazén a další sportovní vyžití. Maminky sice také hledí na pestrý program, ale také na komfort, kvalitu ubytování, ale také poznání a vzdělávání. Pro ženy jsou pak také určující fotografie. Podlehnou jim mnohem častěji než muži, kteří jsou k nim kritičtější. Obě pohlaví pak dají i na nejrůznější recenze.

Anketa

Podřizujete svou letní dovolenou dětem?
Ano, naprosto
7,9 %
Ano, ale snažíme se myslet alespoň trošku i na sebe
69 %
Ne, a děti si nikdy nestěžovaly
10,3 %
Ne, děti posíláme k moři s prarodičemi
4 %
Ne, zvládnou vše co my
8,8 %
Celkem hlasovalo 126 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám