Hlavní obsah

Roky nemohla otěhotnět. K vysněnému synovi jí pomohla až změna jídelníčku

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaatřicetiletá Natalie Wrightová z britského města Elgin chtěla jako každá žena jednou založit rodinu. Lékaři jí ale řekli, že je to u ní ze zdravotního hlediska téměř vyloučené. Mladá žena se ale nenechala odradit. Poté, co zhubla o dvě konfekční velikosti, se jí podařilo otěhotnět a porodit zdravého syna.

Foto: Profimedia.cz

Ženě pomohla k vytouženému potomkovi změna jídelníčku, do kterého zařadila i více ovoce a zeleniny. Ilustrační foto

Článek

Natalie a její manžel Andrew se potkali před devíti roky. Po čtyřech letech marného snažení o početí potomka se pomalu začali smiřovat s faktem, že nebudou mít vlastní dítě. Jelikož navíc mladá žena trpěla nepravidelnou menstruací, lékaři ji upozornili, že to může celé jejich snažení ještě ztížit.

„Bylo jasné, že otěhotnění u mě nebude lehké. Navíc mi lékaři v osmadvaceti letech řekli, že nejspíš prožívám předčasnou menopauzu,“ uvedla pro Daily Record.

Natalie ale byla odhodlaná nevzdat se. Jelikož byla přesvědčena, že za její neschopností otěhotnět stojí především její nadváha, a ne zrovna zdravý životní styl, začala právě u toho.

Neúspěšné umělé oplodnění

Natalie s manželem zkoušeli během let i umělé oplodnění, ale s negativním výsledkem. „Dostávala jsem injekce na stimulaci vajíček. I přesto nemohli lékaři získat žádná, která by byla vhodná pro oplodnění,“ uvedla mladá matka.

Začala se smiřovat s nevyhnutelným faktem, přesto lékaře poprosila o radu, zda ještě neexistuje jiné řešení. „Lékař, který byl také přesvědčen, že nikdy nebudu schopná otěhotnět, mi řekl, že někdy pomůže, když žena zhubne. Doporučil mi lekce hubnutí s tím, že zkusí různé testy znovu, až budu mít zdravější váhu.“

„Jedla jsem příliš mnoho cukru. Milovala jsem čokoládu a šumivé nápoje, přesto jsem nebyla nijak výrazně obézní, měla jsem velikost 14 (odpovídá cca české velikosti 42). Problém byl i v tom, že jsem vynechávala jídla. A tak jsem to změnila. Zaměřila jsem se na tři hlavní jídla denně. Snědla jsem toho najednou mnohem víc než kdy dřív. Byla jsem překvapená, kolik mi toho dietní plán dovolil. Důležité bylo, že jsem jedla správné a zdravé věci ve správnou denní dobu,“ vysvětlila. Během tříměsíčního „kurzu” zhubla z původních 79 kilogramů na 72.

Dramatický průběh těhotenství

Poté, co se její váha o něco snížila, byla odhodlána ukázat doktorům, že se spletli.  A to se jí také povedlo. Otěhotněla a porodila zdravého syna Brodieho, kterému jsou nyní dva roky.

Jeho příchod na svět ale nebyl nijak lehký. Natalie se totiž v těhotenství potýkala s preeklampsií (závažný zdravotní stav vyznačující se vysokým krevním tlakem a bílkovinou v moči – může ohrozit vývoj dítěte). To, že se i po této nepříjemné situaci narodil její syn zcela zdravý, považuje Natalie za dvojnásobné štěstí.

Narozením syna ale její odhodlání neskončilo. Protože byl porod těžký a ohrozil ji samotnou na zdraví, během delší rekonvalescence po porodu Natalie znovu přibrala, a to na 86 kilogramů. Jelikož ale měla naplánovanou svatbu a vybrané šaty, které nechtěla měnit, rozhodla se nadbytečná kila shodit. A znovu se to povedlo, opět se dostala na váhu kolem 72 kilogramů. K tomu začala běhat a chodit na dlouhé procházky, svého nového životního stylu se už nechce vzdát.

Reklama

Výběr článků

Načítám