Hlavní obsah

Módní návrháři a známé osobnosti představili panenky pro benefiční aukci UNICEF

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Známé osobnosti a módní návrháři představili panenky, které vyrobili pro benefiční aukci organizace UNICEF. Do projektu se letos zapojili například herec Josef Dvořák, herečka Květa Fialová, moderátorka Ivana Gottová či módní návrháři Vladimír Staněk a Liběna Rochová. Dvanáctý ročník aukce se bude konat 25. listopadu.

Foto: Novinky

Panenka od módního návrháře Vladimíra Staňka

Článek

Výtěžek z dražby designových panenek poputuje na podporu očkovacích programů UNICEF. „Po zhotovení jsou panenky svým tvůrcem opatřeny takzvaným rodným listem, na kterém je uvedeno například jméno panenky či datum jejího narození,“ přiblížila Eva Langerová z UNICEF.

Foto: UNICEF

Některé osobnosti představily svoje panenky v butiku Weekend MaxMara.

Do projektu se zapojila například moderátorka Ivana Gottová, které s výrobou panenky pomohly dcery Charlotte Ella a Nelly Sofie.

„Obě mají, i díky muzikálu Antoinetta – královna Francie, silný vztah k období Marie Terezie a šatům, které se v té době nosily. Proto nebylo těžké rozhodnout se pro postavu, kterou sama Charlottka v muzikálu ztvárňuje, a to vnučku Marie Terezie – Marii Terezii Charlottu Bourbonskou,“ vysvětlila Gottová.

Foto: Archiv UNICEF

Panenka, kterou vyrobili Gottovi, se jmenuje Marie Terezie Charlotte Bourbonská.

Kromě Gottové se do projektu zapojili například režisér Jan Hřebejk, modelka Simona Krainová či módní návrhářka a patronka aukce Liběna Rochová. „Na spolupráci s UNICEF jsem hrdá a každý rok je to pro mě velká výzva,“ řekla designérka.

Vyvolávací cena je tři tisíce korun

Vyvolávací cena panenek je tři tisíce korun, což je cena za očkování pro pět dětí. Během uplynulých jedenácti ročníků se vybralo zhruba šest miliónu a 700 tisíc korun. To zajistilo očkování více než deseti tisícům dětí.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

UNICEF rozvíjí očkovací programy ve více než 150 zemích, kde trvale působí. Prostřednictvím očkovacích programů je tak každým rokem ve světě očkováno více než 100 miliónů dětí. K dalším desítkám miliónů dětí se očkování stále ještě nedostává, a to z důvodu nedostatků očkovacích látek, vybavení zdravotních center nebo špatné informovanosti rodičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám