Hlavní obsah

Ženské vztahy slouží ke zvládání stresu

LOS ANGELES

Některé ženy se nerady přátelí s osobami stejného pohlaví, poněvadž považují své pohlaví za příliš upovídané a nedůvěryhodné. Jenže podle kalifornských odborníků ženy bez kamarádek umírají dříve a hůře se vzpamatovávají z otřesných životních událostí.

Článek

Aktivity ženských vztahů totiž slouží jako velmi důležité mechanismy zvládání stresu a mají významné blahodárné účinky na zdraví. Podle expertů z University of California ženy, které se otáčejí zády ke svým kamarádkám a vyhýbají se jim, umírají dříve a trpí častěji život ohrožujícími chorobami. Naopak čas strávený s kamarádkami slouží jako výborná výplň emocionálních děr.

„Ženy jsou loajálnější a vnímavější ve vztazích, takže mají tendenci vytvářet svazky jedna s druhou,“ věří profesorka Aruna Brootová z Dillí. Podle ní je vztah dvou žen mnohem hlubší a intenzivnější než u dvou osob opačného pohlaví, protože jsou si schopny rozumět a ocenit chování jedna druhé.

Reklama

Související témata:

Související články

Lidské geny ovlivňují výběr přátel

Při výběru přátel podle amerických vědců hrají důležitou roli geny. Jak člověk roste a dospívá, právě tyto informace kódované v jádrech buněk stále více...

Výběr článků

Načítám