Hlavní obsah

Tři jednoduché cviky pro dokonalé pozadí

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemáte čas chodit do fitka, ale máte pocit, že váš zadek potřebuje trochu zpevnit? Využijte těchto tří skvělých cviků a možnosti zacvičit si doma.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Tři cviky pro dokonalé pozadí

Článek

Neodkládejte to, buďte důsledné, cvičte ob den a výsledky se brzy dostaví. Díky následujícím cvikům vytvarujete své pozadí tak, že jej budete mít lepší než všechny vaše kamarádky.

Neříkejte si, že začnete zítra. Začněte hned teď a tím dřív se přiblížíte svému vysněnému pozadí.

1. Výpady v chůzi

Při tomto cviku budou zabírat svaly téměř celých nohou. Pokud ale chcete zacílit cvik co nejvíce na zadek, musíte jít při výpadu co nejvíce dolů a snažit se protáhnout krok. Ze stoje spatného vykročte jednou nohou co nejvíce dopředu a jděte dolů tak, aby se koleno zadní nohy téměř dotklo země.

S výdechem jděte nahoru a zadní nohu přitáhněte k přední, takže vlastně dokončíte krok dopředu. Pokračujte stejným způsobem druhou nohou a dále nohy střídejte. Udělejte alespoň 10 kroků (výpadů) každou nohou.

2. Přítahy pat k hýždím na míči

Tento cvik výborně odizoluje zadní stranu stehen a zadek. Použijte velký míč, na který si položte paty, nohy budete mít rovné. Pokud nemáte míč, můžete cvik dělat s chodidly opřenými o zem. Lehněte si na záda, paty položte na míč a zvedněte pánev.

S výdechem přitáhněte paty k hýždím tak, že budete rolovat míč směrem k sobě. S nádechem vracejte nohy zpět do narovnání. Proveďte 15 – 20 opakování.

3. Unožování na boku s gumou

Cvikem zapojíte vnější stranu hýždí. Lehněte si na bok, hlavu si můžete podepřít rukou. Okolo kotníků si obmotejte posilovací gumu. Poté s výdechem zvedejte propnutou nohu tak, aby se guma co nejvíce napnula. Špička by měla být přitažena k holeni.

S nádechem vracejte nohu zpět dolů. Pokud chcete zvýšit náročnost, nevracejte nohu úplně dolů, ale snažte se, aby guma byla stále napnutá a provádějte pohyb nahoru a dolů. Udělejte alespoň 20 opakování na každou nohu.

Uvedený trénink odcvičte nejlépe formou kruhového tréninku, kdy budete cvičit jeden cvik za druhým a teprve po posledním z nich si dáte pauzu v trvání 45 vteřin. Poté celé kolo zopakujte ještě třikrát.

Chcete zhubnout? Přečtěte si nejdůležitější rozhovor o hubnutí na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám