Hlavní obsah

Světová burleska Medianoche v Praze nabídla erotiku i krásnou podívanou

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze se o víkendu konal v pořadí již druhý festival varietního umění a burlesky Prague Burlesque Festival. Hlavní hvězdou byla korunovaná královna burlesek Medianoche, která za svou devítiletou kariéru navštívila Česko poprvé. Podívejte se na video zachycující atmosféru dekadentního večera plného nejen ženské, ale i mužské krásy.

Světová burleska Medianoche v Praze nabídla erotiku i krásnou podívanouVideo: Novinky

 
Článek

Medianoche je profesionální burleskou už devět let. Před několika týdny dokonce získala oficiální titul Miss Exotic a Královna Burlesek v Las Vegas. Novinkám prozradila, že rozhodnutí stát se jednou z nich bylo impulzivní.

„Jednou jsem viděla vystoupení burlesky a věděla jsem, že to je ono, že to musím dělat. To vyjádření ženskosti a sexuality, ukázání světu, že ženské tělo je krásné..., to mě dostalo,“ přiznala v rozhovoru třpytící se diva z New Yorku a také se svěřila, že aby se přestala na jevišti stydět, protože i když své vystoupení začíná v nádherné róbě, tak skončí jen v kalhotkách, trvalo jí to nekonečné hodiny svlékání na pódiu.

Foto: Novinky

Po devíti letech na jevišti se tanečnice prý už nestydí.

„Před 100 lety patřila Praha k nejbohatším a nejkulturnějším městům v Evropě, měla největší filmové ateliéry dosahujících kvalit Hollywoodu, vrcholnou éru slavil vaudeville, kabaret a burleska. My bychom rádi vrátili Prahu na mapu Evropy, a to právě burleskním festivalem,“ prozradila Novinkám důvod konání festivalu organizátorka a profesionální burleska Miss Cool Cat.

Foto: Novinky

Medianoche je americká burleska, která předvedla v Praze strhující show.

Hosté z celého světa

Do Prahy se sjelo na čtyřicet perfomerů z celého světa. Kromě korunované královny burlesek Medianoche i samotný král boylesque Mr. Gorgeous, oba z Ameriky. Speciálními hosty byli např. Neil Kendall z Británie, Mama Ulita z Německa nebo Tosca Cyr z Ameriky. Vystoupili i top čeští cirkusoví umělci Duo Štauberti, kteří nedávno získali ocenění Stříbrného klauna v Monte Carlu.

Foto: Novinky

Na jevišti nechyběli ani muži.

Striptýz vs. umění

„Burleska je vítězství extravagance, odvážnosti, sexuality. Není to klasický striptýz, je to výpravné vystoupení,“ vysvětlil Novinkám zpěvák a moderátor z Prague Burlesque Sonny Vargas s tím, že tanečnice se nesvlékají zcela a jejich svršky nejsou jen luxusním prádélkem, ale promyšleným kostýmem.

Foto: Novinky

V pražském divadle Royal vystoupilo na 40 zahraničních performerů.

Během pár hodin vystoupení divák zhlédne doslova módní přehlídku, která sahá do dob první republiky - péřové vějíře, kožešinové šály, vypasované korzety, punčošky se švem a podvazkovým pásem a přelepky na bradavky s třásničkami.

Vzdání pocty

Podtext celého festivalu vzdává hold legendární české burleskní tanečnici La Savoně, která nedávno zemřela. V roce 2012 byla uvedena do burleskní síně slávy v Las Vegas, je tedy nejznámější burleskní umělkyní původem z Prahy.

Další burleskní festival by měl být zase za rok, někdy okolo Mezinárodního dne žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám