Hlavní obsah

Odbarvené blondýny mají větší sebevědomí a víc kuráže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOTTINGHAM

Peroxidová blondýna – toto hanlivé označení má degradovat ty ženy, které se odvážily výrazně zesvětlit své vlasy. Jenže ať už se snaží takto zesměšnit světlovlásky brunety či sami muži, nepodařilo se jim to. Z psychologického hlediska má totiž odbarvení na ženu pozitivní účinky. Ženy s blond hřívou jsou sebevědomější, mají více sexu, jsou kurážnější a dokonce průbojnější i na pracovišti.

Článek

„Barvení vlasů se může zdát většině lidí jistým uměním, ale ve skutečnosti za tím stojí hodně vědeckého,“ tvrdí Mark Sergeant z Nottingham Trent University, jenž se účinkem odbarvení na chování a psychologii žen zabýval.

„Změny v chování a psychologii pozorovaných osob, které jsme zaznamenali v této studii, byly obrovské. Nejenže se výrazně zvýšilo jejich sebevědomí a nálada, ale došlo k potlačení řady zábran, a mnohé uváděly, že se cítí mnohem atraktivněji a sexuálně přitažlivěji,“ dodal Sergeant na adresu žen, jejichž hlavu zdobí vlasy v odstínech od platinové po světle narezlou blond.

Do studie se zapojilo 205 žen ve věku mezi 25 a 66 roky. Více než 50 procent z nich uvedlo, že si hlavu obarvilo proto, aby získalo větší pozornost u cizích mužů či zájem přátel a kolegů.

Barvení vlasů podle všeho dodává ženám sebevědomí a sexuální asertivitu. Mnohem více žádají o pozornost od lidí, které neznali, a rozhodně jsme v jejich chování pozorovali také velkou změnu s ohledem na sexuální dobrodružnost,“ uvedl Sergeant.

Zajímavé podle něj je také to, že zesvětlení vlasů dává ženám více sebevědomí i na pracovišti, zvláště při jednání s nadřízenými a při žádání o lepší ohodnocení či povýšení.

Reklama

Související články

Bohatí muži dávají přednost brunetám

Říká se, že blondýnky jsou pro pobavení, ale pro seriózní vztah chtějí muži brunety. Podle studie, kterou uveřejnila internetová společnost Lycos, provozující...

Výběr článků

Načítám