Hlavní obsah

Hvězda internetu žijící v luxusu skončila v poutech, sledujících jí o to víc přibylo

Když slovenská policie na sklonku září zatkla influencerku Zuzanu Plačkovou (30), značková nebyla jen pouta na jejích rukou. Vše ostatní, co měla na sobě, bylo luxusní, v celkové hodnotě 6500 eur (164 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Zuzana Plačková s manželem Reném Strauszem

Článek

Jen klobouček od Diora na její hlavě vyšel na 790 eur (20 tisíc korun), bunda Louis Vuitton na 4500 eur (téměř 115 tisíc korun). K tomu měla na sobě overal Marine Serre v ceně 500 eur (12 600 korun) a tenisky Balenciaga za 650 eur (16 500 korun). Podobné zatčení Slovensko ještě nezažilo.

I takovou na první pohled nepříjemnou událost dokázala Plačková zúročit ve svůj prospěch, když se počet sledujících na Instagramu od jejího zatčení zvýšil o padesát tisíc na současných 816 tisíc lidí.

Slovenskou influencerku Plačkovou policie odposlouchávala

Evropa

Zdá se, že jejím fanouškům ani v nejmenším nevadí, že spolu s manželem Reném Strauszem (32) čelí obvinění, že patřili do zločineckého gangu, který jednak vyráběl pervitin, jednak distribuoval kokain.

Soud je sice nevzal do vazby, přesto v cele strávili čtyři dny. „Všem, kteří nám věříte a podporujete nás, chci poděkovat,” nechala se slyšet hvězda slovenského Instagramu. Vyjádřila se také k těm, kteří jí zatčení přáli. „To je typické Slovensko,” neodpustila si.

Cocaine and Caviar

Její manžel označil čtyři dny v cele předběžného zadržení za nejhorší chvíle svého života. Manželé zůstávají nadále obviněni, oba však obvinění z drogové trestné činnosti popírají.

„Myslíte si, že mám zapotřebí obchodovat s drogami?” řekla influencerka, jejíž firma Queen ZP si v roce 2020 přišla na více než milion eur.

Připustila pouze, že se možná setkávala s nesprávnými lidmi. „Chci vzkázat ostatním, aby si dávali pozor, s kým se scházejí,” apelovala kontroverzní influencerka, označovaná za slovenskou Paris Hilton.

Foto: Profimedia.cz

Influencerka se svým advokátem a manželem (v pozadí) po propuštění z cely předběžného zadržení.

V rámci svých obchodních aktivit Plačková s manželem prodávali oblečení pod značkou Cocaine and Caviar. „Tato skutečnost by neměla mít vliv na určení viny, popřípadě trestu,” uvedl právník Róbert Bános. Zároveň však připustil, že reklama na omamné a psychotropní látky je na Slovensku zakázaná.

Společně s Plačkovou a manželem bylo obviněno dalších třináct lidí, kteří měli od roku 2012 obchodovat s drogami především v Bratislavském a Trnavském kraji. Při domovních prohlídkách u všech obviněných policisté zajistili přes devět kilogramů pervitinu, z něhož by se dalo vyrobit minimálně devadesát tisíc jednorázových dávek drogy. Zajistili také zbraně, střelivo a sedmdesát tisíc eur (1,8 milionu korun) v hotovosti.

Dovolená v Turecku

S mužem, který spojuje Plačkovou a Strausze s obviněným gangem, se manželé poznali před třemi lety na dovolené v Turecku. Dotyčný je znal z Instagramu, na dovolené se poznali osobně. Plačková na policii vypovídala, že je proti drogám, které ničí životy. Připustila však, že v mládí možná kouřila marihuanu a vyzkoušela i extázi. „Ale nejsou to věci, které potřebuji k životu.”

Plačková se zviditelnila v reality show Hotel Paradise, ale pak se věnovala především sociálním sítím. Od roku 2017 už měla půl milionu fanoušků a postupně rozběhla několik podnikatelských aktivit. V historickém centru Bratislavy otevřela nápadnou růžovou kavárnu, kterou pak přestěhovala do čtvrti Petržalka.

Založila si vlastní značku oblečení, propaguje kosmetické výrobky, výživové doplňky, především kolageny a CBD produkty s obsahem kanabidiolu pocházejícího z konopí.

Přepych přináší followery

S manželem se rádi ukazují na přepychových dovolených, kam létají soukromými tryskáči, jezdí v drahých automobilech a libují si v oblečení drahých značek.

„Čím více jsem vidět, tím víc vydělávám. Pokud bych se neprezentovala luxusem, neměla bych tolik followerů, a tím pádem by můj profil a život nebyl ničím výjimečný,” řekla v rozhovoru pro deník Nový čas.

Královna Instagramu tvrdí, že od mládí věřila, že v životě dokáže velké věci. „Jako dítě jsem se toužila stát tanečnicí, zpěvačkou nebo herečkou. Stále jsem tíhla k showbyznysu,” dodala.

S manželem Reném se znají dlouhá léta a vzali se v roce 2015. Jejich vztah prošel turbulentním obdobím, ale jsou stále spolu. Nedaleko Bratislavy si postavili luxusní dům a doufají, že společně prožijí šťastný život s dětmi, které plánují.

Sociální sítě tak o svou slovenskou hvězdu, která šla za svým cílem a ve věku třiceti let už toho dosáhla hodně, nepřijdou. Starší generace zřejmě nechápe, na čem staví svůj úspěch, ale ona i její fanoušci to vědí velmi dobře.

Reklama

Výběr článků

Načítám