Hlavní obsah

Hubneme do plavek – intenzivní trénink celého těla

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak neztrácet čas zdlouhavým cvičením? Vyzkoušejte intenzivní kruhový trénink, který je zaměřen na ty nejproblémovější partie ženského těla.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz

Hubneme do plavek – intenzivní trénink celého těla

Článek

V dnešní uspěchané době je opravdu složité najít si chvilku na zdravé cvičení. Ovšem díky intenzivnímu tréninku, který je zaměřen na celé tělo, už to pro vás nikdy nemusí být problém.

Podívejte se na instruktážní video, které vám ukáže, jak jednoduché a přesto efektivní může cvičení být.

Na konci článku poté najdete několik tipů, které vám poradí, jak se správně stravovat, abyste naučila své tělo efektivně spalovat tuk.

Intenzivní trénink celého tělaVideo: Supertělo.cz

Dámský klik

Prvním cvikem je klasický dámský klik, u kterého je důležité, abyste záda držela po celou dobu provádění cviku rovná a hlavu v přirozeném prodloužení páteře. Dýchání je pravidelné. Při pohybu dolů provádíte nádech a při tlaku vzhůru výdech.

Zkracovačka

Zkracovačka je velice efektivní cvik, který skvěle procvičí přímé břišní svalstvo. Během provádění cviku nezvedáte vzhůru celý trup, ale pouze jeho horní část. Bedra zůstávají po celou dobu pohybu pevně přitisknutá k podložce.

Zvedání trupu vleže

Tento cvik patří k nejjednodušším způsobům, jak procvičit ochablé zádové svalstvo, které způsobuje mnoho bolestivých obtíží. Během pohybu směrem dolů nepokládejte hlavu na podložku. Pohyb zastavte těsně nad ní. Cvik tak bude efektivnější.

Zvedání pánve vleže

U tohoto cviku provádíte sice jen nepatrný pohyb, ovšem i ten je velice efektivní a skvěle procvičí spodní část břišního svalstva, které bývá velice často problémové. Ani u tohoto cviku nezapomínejte pravidelně dýchat.

Zanožování s podporou o předloktí

Díky zanožování jednoduše procvičíte a zpevníte hýžďové svalstvo. Záda jsou po celou dobu rovná, páteř je ve své přirozené poloze a hlava je v jejím prodloužení. Cvik neprovádějte rychle. Soustřeďte se raději na precizní techniku provedení.

Tipy pro efektivní spalování tuku

Zavrhněte pečivo

Není důležité, zda kupujete klasické pečivo, nebo jeho celozrnnou verzi. Obě tyto varianty obsahují lepek, způsobují návykovost a extrémně zvyšují krevní cukr. Výkyvy hladiny krevního cukru mají za následek cukrovku.

Snídejte bílkoviny

Tělo ráno nepotřebuje sacharidy. Potřebuje dostatek bílkovin. Bílkoviny spouštějí syntézu proteinů a zvyšují metabolismus během dne. K snídani zvolte raději vysokoproteinová jídla a zdravý tuk, než jídla obsahující sacharidy.

Nevyhazujte žloutek

Lidé velice často vyhazují žloutky, jelikož se bojí zvýšení cholesterolu. Ovšem cholesterol v krvi a cholesterol v jídle jsou dvě odlišné věci. Pravidelná konzumace celých vajec dokonce zlepšuje hladinu cholesterolu.

Chcete se stravovat zdravě, ale nevíte si rady, jak by měl váš jídelníček vypadat? Odpověď najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám