Hlavní obsah

K hodinovým manželům přibyly hodinové manželky. Zájem o ně roste

– Praha
Novinky, Nšt

Když se ještě před několika lety zmínil pojem hodinový manžel, málokdo si pod tím dokázal představit řemeslné práce všeho druhu. V současné době se k těmto pomocníkům připojily i ženy, a to s nabídkou zcela jiných služeb.

Co obnáší práce hodinové manželky Video: Novinky

 
Článek

„Nápad založit agenturu vznikl na základě toho, že jsem si uvědomila, že na trhu práce chybí firma, která by zastala poptávku nejen s úklidem,“ řekla Novinkám Veronika Trhoňová, která je majitelkou firmy Hodinová žena v Praze.

Pomocnice vám na objednávku přijde domů uklidit, uvařit, vyprat, vyžehlit nebo třeba vyvenčit psa a tím tak ulehčí práci nejen mužům v domácnosti, ale také například zaměstnaným matkám či ženám, které nemají na vše dostatek času.

„Snažíme se lidem nabízet i pomoc co se týče hlídání dětí, vyzvedávání ze školky nebo z kroužků,“ dodala Trhoňová.

Foto: Novinky

Hodinové manželky si objednávají nejen svobodní muži ale i ženy.

Příkladem hodinové manželky je například Natálie Kovářová, která pracuje v agentuře téměř rok.

„Docházím do různých rodin, většinou mi nechají klíče a jsem u nich doma sama, takže mám na úklid více času, ale jsou i rodiny, které jsou během mého úklidu doma,“ řekla a dodala, že většinou se její plat pohybuje okolo sto až sto padesáti korun na hodinu.

Foto: Novinky

Hodinové manželky většinou zastávají domácí práce.

Označení hodinová manželka však mnohdy vyvolává - a to především u mužů - nejasné otázky.

„Občas se mi stává, že někteří svobodní muži mají na naše hodinové ženy narážky, protože si nejsou úplně jisti, co si pod tím názvem mají představit. Samozřejmě jim vysvětluji, že se jedná především o úklid a s tím spojené služby. Není v tom nic intimního nebo erotického,“ uzavřela Trhoňová.

Firmu pro objednání hodinových manželek najdete nejen v Praze, ale i v Hradci Králové nebo Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám