Hlavní obsah

Koktejlové variace na silvestrovskou párty

Novinky, Dana Sokolová

Bujaré oslavy a míchané nápoje k Silvestru jednoduše patří. Připravili jsme pro vás hned několik tipů, jak si ozvláštnit večer a zároveň si doslova vychutnat příchod nového roku 2017.

Foto: Profimedia.cz

Silvestrovské koktejly

Článek
Moët Ruby Red
Suroviny: 2 cl citrónové šťávy, 2 cl „shrub“ z estragonu, malin a citrónu, 3 cl Belvedere vodky, 8 cl Moët ImperialSuroviny na Shrub (bowle – ovoce macerované v alkoholu): 2 šálky malinového pyré, 2 šálky jablečného octa, 4 šálky třtinového cukru, 1 citrónová kůra, 4 snítky estragonu
Postup: Nejprve si připravíme shrub – suroviny dáme do hrnce a přivedeme k varu. Poté necháme vychladnout.Studený shrub nalijeme do sklenice na bílé víno s ledem, přidáme citrónovou šťávu a vodku. Dolijeme šampaňským a ozdobíme čerstvými snítky estragonu a proužkem citrónové kůry.
Spring Breeze
Suroviny: 2 cl medové vody (med rozpuštěný ve vodě), 1 cl citrónové šťávy, 1 lžička (5 g) vanilkového cukru, 15 cl mattoni, 6 lístků kadeřavé petrželky
Postup: Do sklenice nalijeme medovou vodu s citrónovou šťávou, přidáme cukr, petrželku,  zamícháme, přidáme led a dolijeme mattonkou.
BBQ Surprise
Suroviny: 8 kostiček červeného melounu, 1 stonek rozmarýnu, pár kapek tabaska dle chuti (pozor, pálivé), mattoni s příchutí grapefruitu na dolití, rozmarýn na ozdobu
Postup: Do skleničky dáme kostky melounu, nakapeme tabasko, dáme led, vložíme celý stonek rozmarýnu a zalijeme mattonkou.
Negroni
Suroviny: 1 díl campari, 1 díl Cinzano Rosso, 1 díl Hendrick’s gin, na ozdobu pomerančová kůra
Postup: Do skleničky plné ledu nalijeme postupně všechny ingredience a promícháme. Ozdobíme pomerančovou kůrou.
Americano
Suroviny: 1 díl campari, 1 díl Cinzano Rosso, zástřik sody, na ozdobu ½ plátku pomeranče
Postup: Do skleničky plné ledu nalijte campari, Cinzano Rosso a sodu. Lehce promíchejte a ozdobte ½ plátkem pomeranče.Barman doporučuje: zástřik citrónové kůry
Tančící brusinky
Suroviny: Bohemia sekt Prestige Chardonnay, sušené brusinky
Postup: Do sklenky nalijte sekt a následně do ní vložte pět kusů sušených brusinek, které je ale nutné před vhozením do nápoje propláchnout vlažnou vodou. Brusinky díky bublinkám neleží na dně, ale tzv. vesele tančí po skleničce.
Koktejl Hugo
Suroviny: Bohemia sekt, bezinkový sirup monin, limetka, led
Postup: Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky.
Růžová planeta
Suroviny: 1 dcl Bohemia Sektu brut, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citrónové šťávy, 1 lžička cukru, led
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citrónovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku vyšperkujte, třeba jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem.
Koktejl Desátá
Suroviny: Bohemia Sekt Prestige brut, maliny
Postup: Do míchací sklenice vložte čtyři maliny a důkladně je rozmačkejte. Poté přilijte sekt a promíchejte lžící. Přelijte do štíhlé sklenice typu flétna, ozdobte čerstvými malinami a mátou. Pak už si jen vychutnejte jedinečný koktejl.
Jameson Ginger
Suroviny: 5 cl Jameson Irish Whiskey, 10 cl zázvorové limonády, citron/limetka (případně pár tenkých plátků oloupaného zázvoru), led
Postup: Do sklenice na led dávkujte whisky, přidejte zázvorovou limonádu, promíchejte a na okraj sklenky zavěste dílek citrónu nebo limetky na případné dochucení. Na hladinu můžete (ale nemusíte) položit pár tenkých řezů zázvoru pro zvýšení aroma.
Jameson Select cocktail
Suroviny: 5 cl Jamesonu Select Reserve, 0,75 cl javorového sirupu, vymáčknout osminku limetky, 1 střik Jerry Thomas Bitters, sušená limetka a celá skořice na ozdobu
Postup: Whisky smícháme se sirupem, šťávou z limetky a střikem Jerry Thomas Bitterem. Nalijeme do sklenky, ozdobíme tyčinkou skořice a sušenou limetkou.
Dark Devil
Suroviny: 50 ml Johnnie Walker Black Label, 50 ml brusinkového džusu, 50 ml zázvorového piva
Postup: Do sklenice s ledem postupně nadávkujeme jednotlivé ingredience a lehce promícháme. Na závěr ozdobíme například limetou a servírujeme.
Beer Fizz
Suroviny: 60 ml Johnnie Walker Double Black Label, 20 ml čerstvé citrónové šťávy, 20 ml cukrového sirupu, světlé pivo
V šejkru dobře protřepejte Johnnie Walker Double Black Label, cukrový sirup a citrónovou šťávu. Přelijte do vysoké sklenice na čistý led a dolijte světlým pivem. Před servírováním ozdobte citrónovou kůrou.
Johnnie Walker Black Sour
Suroviny: 5 cl Johnnie Walker Black Label, 2,5 cl citrónového džusu, 1,75 cl cukrového sirupu, kostky ledu
Postup: Naplňte shaker kostkami ledu. Přidejte Johnnie Walker Black Label, citrónový džus (ten můžete jednoduše koupit nebo vyrobit doma) a cukrový sirup. Vše protřepte a přelijte do sklenice přes síto.
Kapitán s citrónovým nádechem
Suroviny:  4 cl Captain Morgan Spiced, sprite, led
Postup: Smíchejte karibský rum se spritem, který dá rumu lehký citrónový nádech. Nezapomeňte ještě na pár kostek ledu, aby osvěžení bylo dokonalé.
Beton Bitter
Suroviny: 0,4 cl Becherovky Original, tonik, led, plátky pomeranče, limety, citrónu, zástřik KV 14
Postup: Do vinné sklenice plné ledu nalijte Becherovku Original, tonik a doplňte plátky citrusů. Na závěr zastříkněte aperitivem KV14.
Spring field
Suroviny: 15 ml Becherovky Original, 15 ml broskvového džusu, šampaňské, na ozdobu: spirála z pomerančové kůry
Postup: Do sklenice na šampaňské nalijte becherovku, přidejte broskvové pyré a promíchejte. Na závěr dolijte perlivou vodou nebo šampaňským a ozdobte spirálou z pomerančové kůry.
Apple Sling
Suroviny: 40 ml becherovky, 40 ml jablečného džusu, 40 ml toniku, plátky čerstvého jablka
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka.
KV Cooler
Suroviny: 40 ml Becherovky Original, 60 ml bílého vína (sladší), perlivá nebo minerální voda, led, kuličky bílého a červeného vína (cca 6–8 ks)
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte becherovku, bílé víno a pečlivě promíchejte. Na závěr dolijte perlivou vodou a doplňte nakrájeným hroznovým vínem.
Pražský sexík
Suroviny: 4 cl Pražské vodky, 2 cl Dynybyl Griotte, 2 dl pomerančového džusu, 1 cl grenadiny (možno nahradit libovolným červeným sirupem)
Postup: Všechny ingredience postupně nalijte do skleničky na led. Možno ozdobit plátkem pomeranče.
Baileys White Russian
Suroviny: 50 ml Baileys Original Irish Cream, 25 ml Smirnoff vodky, 12,5 ml kávového likéru, 75 ml mléka, led
Postup: Do skleničky nasypte pár kostek ledu, přidejte postupně likér Baileys, vodku a kávový likér. Nakonec vše přelijte mlékem. Důkladně zamíchejte a ozdobte např. koktejlovou třešničkou. Vychutnejte si lahodnou sametovou chuť.
Chocolat Luxe Mocha Martini
Suroviny: 50 ml Baileys Chocolat Luxe, 25 ml Smirnoff Vodky, 25 ml espressa, led
Postup: Nalijte do shakeru Baileys Chocolat Luxe, přidejte vodku, espresso a pár kostek ledu. Vše dokonale promíchejte do hladké, jemné konzistence. Servírujte do sklenice typu Martini a ozdobit můžete lístkem máty.
Baileys Chocolatini
Suroviny: 75 ml Baileys Original Irish Cream, 25 ml Smirnoff vodka, čokoládový sirup, led
Postup: Nalijte do koktejlového shakeru Baileys Original, vodku, čokoládový sirup, vhoďte ještě pár kostek ledu a vše dobře protřepejte. Až bude tekutina hedvábně jemná, nalijte přes sítko do koktejlové sklenice a ozdobte hoblinkami čokolády. Nyní si můžete vychutnat svůj čokoládový sen.
Pražský borec
Suroviny: 4 cl Pražské vodky, 2cl Dynybyl Griotte, 2dl energy drinku
Postup: Všechny ingredience postupně nalijte na led do sklenice. Možno ozdobit limetkou.
Vanilla Cuba Libre
Suroviny: 4 cl Cuban Rum Havana Club, limonáda cola připravená v přístroji Sodastream, řez limety, brčko vytvořené z vanilkového lusku
Postup: Do sklenky typu long drink vložíme kostky ledu a přilijeme rum. Připravíme si vlastní limonádu – tak, že v přístroji Sodastream nasytíme čerstvou chladnou vodu na maximum a tu následně ochutíme sirupem Sodastream Cola. Vymačkáme řez limety a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko z vanilkového lusku a míchátko. Případně vymáčkneme osminku limety.
Night Spring Mojito
Suroviny: 4 cl rumu Havana Club Añejo 3 Años, 1/2 limety, 8 lístků máty peprné, dle chuti hnědý třtinový cukr a 10 cl koncentrátu SodaStream Mojito smíchaného se silně naperlenou vodou
Postup: Ve sklenici collins pokrájenou limetu podrtíme samotnou nebo dle chuti s cukrem, přidáme lístky máty a pomačkáme je drtítkem. Přidáme rum, doplníme ledem nebo ledovou tříští, nalijeme koncentrát SodaStream Mojito namíchaný s naperlenou vodou a řádně promícháme barovou lžičkou odspodu. Navršíme led nebo ledovou tříšť a ozdobíme stonkem máty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám