Hlavní obsah

Záchranáři našli černou skříňku havarovaného letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOUALA

Záchranáři v pondělí odpoledne našli v pralesním močálu v Kamerunu černou skříňku z havarovaného letounu. Stroj se zřítil v sobotu, zemřelo všech 114 lidí na palubě. Vyšetřovatelé mají podezření, že stroji v bouřce přestaly fungovat oba motory.

Článek

Letoun v sobotu zmizel z radarů, záchranáři ale jeho vrak objevili až v neděli v pralese v jihozápadním Kamerunu. Nikdo neměl šanci přežít, protože přední část trupu byla ponořená v bažině, kdežto zadní byla roztrhána.

Těla záchranáři vyprošťovali během pondělí. Buď byla uvízlá v bahně, nebo je náraz rozerval. "Je to strašné. Na začátku jsem nalezl jedno nebo dvě těla vcelku, pak už jsem nacházel pouze kusy těl," řekl agentuře Reuters Francis Ekosso z kamerunského záchranného týmu.

Mimo to našli vyšetřovatelé i jednu z černých skříněk. O příčinách nehody se dosud pouze spekulovalo. Stroj se zřítil asi 20 kilometrů od letiště v Douale, odkud startoval. Nyní se přednostně šetří možnost, že mu v bouřce vypověděly oba motory. Letadlo nebylo ani rok staré.

Na jeho palubě bylo 144 lidí včetně členů posádky. Oběti jsou Kamerunci, Číňani, Indové či Britové. Jedním z nich je i reportét agentury AP Anthony Mitchell, který pracoval jako africký zpravodaj z odbočky v keňském Nairobi.

Boeing 737-800 společnosti Kenya Airways mířil z Pobřeží slonoviny právě do Nairobi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám