Hlavní obsah

VIDEO: V japonské videopůjčovně uhořelo 15 lidí, požár založil sebevrah

ÓSAKA
Aktualizováno

Patnáct obětí si vyžádal v noci na středu požár ve videopůjčovně v japonské Ósace. Dalších deset osob bylo zraněno, z toho tři vážně. V půjčovně trávili noc lidé, kterým ujel poslední vlak, neboť nabízela možnost sledovat video i v kabinkách, které jsou vybaveny i postelemi. Požár založil sebevrah, který si svůj záměr na poslední chvíli rozmyslel.

Článek

Šestačtyřicetiletý nezaměstnaný muž chtěl tímto způsobem ukončit svůj život. To se mu nepovedlo, na poslední chvíli se rozmyslel, ovšem při požáru zemřelo patnáct nevinných lidí. Muž se již policii přiznal.

"Mám už dost života, odcházím," napsal ve stručném dopise na rozloučenou, který vyšetřovatelé našli. Asi ve tři hodiny v noci místního času pak zapálil papír v igelitové tašce v pronajaté kabince videopůjčovny, která se nacházela v prvním patře sedmipatrové budově. Od novin chytily dřevěné stěny kabiny a pak další části podniku včetně stropu.

Návštěvníci se udusili v kabinkách

Na místě zasahovalo 120 hasičů se čtyřiceti hasičskými auty. Rozsáhlý požár uhasili za hodinu a půl. Patnáct obětí našli právě v kabinách, jež jsou vybavené kromě obrazovky i postelí. Podle tiskové agentury Kjódó se lidé zřejmě otrávili kysličníkem uhelnatým.

Jeden ze zákazníků, který odešel dvě hodiny před požárem, uvedl, že půjčovna představovala labyrint, z něhož "noví návštěvníci jen obtížně hledali cestu k úniku“.

Videopůjčovny této sítě lidé používají také jako místo, kde se dá levně přespat. Od jedenácti večer je možné si najmout kabinku až na 11 hodin za 1500 jenů (cca 300 korun). To je přibližne polovina ceny noclehu v levném hotelu a dvě třetiny ceny za noc v rjokanu. Pronájem kabinky na hodinu přišel na 500 jenů a na dvě na 1000 jenů.

Kromě hollywoodských a kreslených filmů nabízela půjčovna i erotické snímky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám