Hlavní obsah

Ve zříceném letadle byli Češi, potvrdila Kambodža

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SIHANOUKVILLE/PRAHA

Kambodžské ministerstvo zahraničí v úterý předalo českým diplomatům seznam cestujících v letadle, které se v pondělí zřítilo na jihu země. Jsou na něm i jména tří mladých Čechů ve věku od 19 do 21 let, dvou žen a jednoho muže. Podle kambodžských úřadů nic nenasvědčuje tomu, že by trojice do letadla nenastoupila.

Článek

Kambodžské ministerstvo své stanovisko tlumočilo českému velvyslanci v Thajsku Ivanu Hotěkovi a konzulce Boženě Kunové, kteří v úterý ráno tamního času dorazili do Kambodže. Čeští zástupci byli do země vysláni kvůli obtížné komunikaci s kambodžskými úřady a provozovatelem havarovaného letadla.

Agenturní zprávy již v pondělí informovaly o tom, že na palubě stroje byli také tři Češi. Zpráva však zůstávala oficiálně nepotvrzena, neboť zástupci letecké společnosti PMT Air nevydali seznam lidí, kteří do letadla nastoupili. Českým úřadům se v pondělí přihlásila česká rodina, která potvrdila totožnost tří Čechů, jež měli na lince cestovat.

Podle úterních informací kambodžského ministerstva zahraničí se jedná o tři mladé lidi, dvě ženy a jednoho muže ve věku 19 až 21 let. Ministerstvo uvedlo, že neexistují žádné indicie, že by trojice do letadla nenastoupila. Podle Pražského deníku by se mohlo jednat o tři děti zlínského podnikatele, který jim zaplatil cestu po jihovýchodní Asii.

Velvyslanec Hotěk se v úterý spolu s britskými diplomaty vydal na místo havárie letadla. Stroj se ztratil z radarů v pondělí ráno krátce před přistáním v přímořském letovisku Sihanoukville. V té době letěl nad hustou džunglí.

Pátrání po letadle komplikovalo špatné počasí a zprávy o nalezení vraku stroje a osudu jeho pasažérů jsou rozporné. Úřady nejprve oznámily, že byly nalezeny trosky letadla, později své tvrzení stáhly.

:. Kliknutím na mapu ji zvětšíte do původní velikosti

Reklama

Související témata:

Související články

V Kambodži spadlo letadlo, na palubě i Češi

V Kambodži se v pondělí zřítilo letadlo s 22 osobami na palubě. Mezi cestujícími jsou údajně i tři Češi. O neštěstí informovaly místní úřední zdroje. Pátrací...

Výběr článků

Načítám