Hlavní obsah

Vánice na pákistánské silnici uvěznila tisíc aut, desítky lidí v nich zemřely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba tisíc vozidel uvízlo ve sněhu v sobotu na silnici u města Marrí poblíž hlavního města Pákistánu Islámábádu. Lidé v zapadlých autech čelili nízkým teplotám, nejméně jednadvacet lidí na místě zemřelo. Další jsou stále uvězněni ve svých autech.

Foto: Profimedia.cz

Zhruba tisíc aut zapadlo ve sněhu na silnici nedaleko hlavního města Pákistánu. Nejméně 21 lidí zemřelo.

Článek

Lidé cestovali do oblíbeného sportovního střediska Marrí, které leží v nadmořské výšce 2300 metrů. Mezi mrtvými jsou celé rodiny včetně žen a dětí.

Podle pákistánského ministra vnitra zaplavila město vlna turistů, která způsobila obrovské zácpy. Do města přicestovalo v posledních dnech přes sto tisíc vozidel, turisté si chtěli užít sníh, sdělila policie agentuře AFP. Již v pátek místní média upozorňovala, že turisté ve sněhu zapadávali.

Ministr zároveň potvrdil, že asi tisícovka aut ve sněhu uvízla a několik lidí v autech zemřelo, napsala agentura Reuters. Podle serveru BBC se počet obětí vyšplhal již na 21.

Premiér země Imran Chán se k tragédii vyjádřil na Twitteru: „Jsem v šoku z tragické smrti turistů. Bezprecedentní sněžení a nápor lidí, kteří se na místo hrnuli, aniž by se podívali na předpověď počasí, zastihl správce okresu nepřipravené. Je třeba nařídit přísnou regulaci, aby se takovéto tragédii dalo do budoucna předejít.“

Armáda se nyní pokouší odházet sníh ze silnic a vyprostit ty, kteří jsou ve svých autech stále uvězněni.

Zatím není jasné, zda lidé zemřeli na následky umrznutí nebo otravy oxidem uhelnatým.

Foto: Profimedia.cz

Na místě je třeba odklidit sníh a dostat se k těm, kteří jsou stále uvězněni ve svých autech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám