Hlavní obsah

V ulicích Hongkongu znovu protestují tisíce lidí

Hongkong

Tisíce lidí v sobotu zaplnily ulice hongkongské čtvrti Yuen Long a přišly na další demonstraci, i když ji úřady nepovolily. Koná se na tomtéž místě, kde před týdnem na účastníky protestu zaútočily zločinecké gangy a akce skončila desítkami zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Další protesty v Hongkongu. Policie použila slzný plynVideo: Reuters

 
Článek

Mnozí v sobotu přišli v černém oblečení a vyjadřovali nesouhlas s pomalostí policejního zásahu minulý týden.

„Police a gangsteři je jedno a totéž,” stálo na jednom transparentu pověšeném na mostě. „Hongkongská policie nezná zákon, ale porušuje ho,” sdělil jeden z účastníků.

Dnes přišel i pětadvacetiletý Tan, jehož rodiče žádali, aby raději zůstal doma. „Když se nikdo nepostaví za ty zraněné, budou v budoucnu další. Chceme vyjádřit nesouhlas s násilím,” řekl Tan.

„Když se rozhodneme se navzájem podpořit, vytvoříme lepší společnost. Když zůstanou všichni doma, pak určitě zemřeme,” řekl třicetiletý účastník jménem Hong.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Tisíce lidí opět zaplnily ulice hongkongské čtvrti Yuen Long.

Hongkong prožívá největší politickou krizi za uplynulá desetiletí. Začala protesty proti zákonu o vydávání trestně stíhaných osob, avšak demonstrace postupně nabírají ráz volání po větší demokracii a odstoupení správkyně Carrie Lamové.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Mnozí demonstranti vyjadřovali nesouhlas s pomalostí policejního zásahu minulý týden.

Zásahové policejní jednotky jsou rozestaveny podél trasy pochodu a také na nádraží, které bylo před týdnem dějištěm násilností a kde má pochod skončit.

Nádraží bylo uzavřeno, demonstranti je obstoupili a vyzývali policisty, aby vyšli ven a vyjednávali. Někdo jim nabídl sladkosti, další zvedali plakáty s heslem „Zastavte násilí”.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Hongkong prožívá největší politickou krizi za uplynulá desetiletí.

Obchody v této severní části Hongkongu jsou zavřené se staženými roletami, takže to mnozí přirovnávají k opatření jako před tajfunem. Na neděli je svolán protest ke styčnému úřadu čínské vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám