Hlavní obsah

V sutinách zřícené budovy v Číně zahynulo nejméně 53 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchang-ša

Počet obětí po zřícení domu v čínském městě Čchang-ša stoupl na 53, napsala agentura AFP s odvoláním na státní televizi CCTV. Záchranáři z trosek domu od neštěstí vyprostili už deset přeživších, naposledy ve čtvrtek jednu ženu. Blíže neupřesněný počet dalších osob se stále pohřešuje.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Osmipatrová budova, v níž se nacházel hotel, byty a kino, se v pátek 29. dubna z neznámého důvodu zřítila v centru hlavního města provincie Chu-nan. Místní policie v neděli zatkla majitele budovy a osm dalších lidí odpovědných za projektování a výstavbu objektu a za údajně falešný bezpečnostní posudek.

V souvislosti s nárůstem počtu zřícených budov postavených svépomocí z posledních let čínský prezident Si Ťin-pching v sobotu prohlásil, že je nutné tyto stavby zkontrolovat a opravit, pokud by představovaly nebezpečí pro obyvatele. Časté kolapsy budov jsou v Číně většinou přičítány nedodržování bezpečnostních norem, nelegálním přístavbám dalších pater či absenci železných výztuh.

Reklama

Výběr článků

Načítám