Hlavní obsah

V Severní Koreji zadrželi dalšího Američana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Počet amerických občanů zadržovaných v Severní Koreji se zvýšil na tři, když v polovině května zatkly severokorejské úřady Američana těsně před jeho odjezdem do vlasti. Podle severokorejských úřadů je zadržený Američan vyšetřován pro porušení zákona.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vládce Kim Čong-un

Článek

"Americký občan Jeffrey Edward Fowle přicestoval do Severní Koreje 29. dubna a během pobytu porušil severokorejské zákony. Byl vzat do vazby v souvislosti s aktivitami nepřátelskými vůči KLDR. Jeho jednání bylo neslučitelné s chováním turisty," konstatovala severokorejská oficiální tisková agentura KCNA bez dalších podrobností.

Od dubna KLDR zadržuje Američana Matthewa Todda Millera, který přijel do Severní Koreje na soukromou cestu zorganizovanou americkou firmou.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Severokorejské úřady rovněž zadržují amerického misionáře korejského původu Kennetha Bae. V roce 2012 byl za údajné podvracení státu odsouzen na 15 let nápravných prací.

Reklama

Výběr článků

Načítám