Hlavní obsah

V Šanghaji hořel mrakodrap, počet obětí přesáhl padesát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj
Aktualizováno

Na 4253ghaje, uvedla agentura Nová Čína. Přes 70 lidí bylo zraněno, desítky byly hospitalizovány, mnozí s těžkými zraněními. Oznámila to stanice SkyNews.

Článek

Oheň vypukl odpoledne místního času na lešení a posléze se rozšířil do budovy o třiceti podlažích, která je v rekonstrukci. Příčinou mělo být svařování, k němuž navíc čtveřice dělníků neměla povolení.

Centrum města zahalila oblaka černého hustého kouře, který stoupal z vrcholu mrakodrapu. Agentura Nová Čína informovala, že nejméně dvě osoby zahynuly poté, co ve snaze uniknout ohni vyskočily z oken budovy.

Požár, který se hasičům po několika hodinách podařilo dostat pod kontrolu, neboť dům hasili z vedlejší výškové stavby, vypukl v centru města, v němž žije na 20 miliónů obyvatel, a ještě odpoledne místního času (kolem sedmé ráno SEČ) jej hasiči neměli pod kontrolou.

Foto: Aly Song, Reuters

Oheň vypukl na lešení.

V domě bydlelo 156 rodin, především učitelů a bývalých učitelů. Do bezpečí se podařilo dostat stovku rodin, především ze spodních pater domu. Horní podlaží zachvátily plameny. I v nejvyšším patře však měli lidé šanci, pokud zavčas použili záchranná schodiště.

Jeden ze svědků uvedl, že se nejprve vznítily stavební materiály, po té lešení a následně se požár rozšířil i do nitra budovy, které se přestavuje.

Foto: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám