Hlavní obsah

V pralese našli první školačku unesenou Boko Haram. Je těhotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja
Aktualizováno

V Nigérii našli první ze skupiny více něž dvou stovek dívek, které před dvěma roky na severovýchodě země unesla islamistická sekta Boko Haram. Středoškolačka Amina Ali Nkeková byla nalezena v pralese Sambisa poblíž hranic s Kamerunem. S odkazem na místní aktivisty o tom informovala BBC. Agentura AP s odvoláním na příbuzné devatenáctileté studentky píše, že je těhotná.

Foto: Afolabi Sotunde, Reuters

Rebecca Issacová, která byla unesena Boko Haram ze školy v Chiboku, ale podařilo se jí utéct bezprostředně po únosu.

Článek

Unesenou středoškolačku v pralese poznal jeden z členů domobrany, která byla ustanovena právě proto, aby bojovala s nájezdníky z Boko Haram. Spolu s dívkou objevili i mimino. Jestli je její, není jasné.

Nigerijská armáda nalezení dvojice dosud oficiálně nepotvrdila.

Radikálové z Boko Haram unesli 274 nezletilých studentek v dubnu 2014 ze střední školy ve městě Chibok. Přijeli v noci s náklaďáky a odvlekli dívky přímo z nocleháren internátu.

Několika desítkám dívek se podařilo z náklaďáků seskočit, čímž se zachránily. Po zbylých 219 ale nebylo dva roky ani stopy.

Televize CNN nicméně v letos v dubnu zveřejnila video natočené o Vánocích, na němž figuruje patnáct unesených dívek. Říkaly, že s nimi únosci zacházejí dobře, ale že by rády k rodinám. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám