Hlavní obsah

V Nepálu našli trosky letadla, pád nikdo nepřežil

– Káthmandú

Záchranáři v Nepálu objevili v pondělí trosky pohřešovaného letadla, které s 18 lidmi na palubě v neděli havarovalo v horském terénu na západě země. Z 15 cestujících, mezi nimiž bylo i jedno malé dítě, a tří členů posádky neštěstí nikdo nepřežil, uvedla agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Podobné letadlo typu Twin Otter se v neděli zřítilo v nepálských horách.

Článek

Trosky letadla zahlédl pilot vrtulníku na horském úbočí asi 250 kilometrů od Káthmándú. „Průzkumná helikoptéra ohlásila, že našla vrak a viděla, že ocasní část stroje hořela,” řekl podle BBC Bimleš Lal Karna, který pracuje jako koordinátor záchranných prací.

Na místo neštěstí se dostali záchranáři, kteří se museli probít pěšky čerstvě napadaným sněhem. Našli ale jen mrtvá těla.

Podle nepálských úřadů byl mezi patnácti cestujícími patrně jeden Dán, všichni ostatní byli Nepálci, kromě dospělých letělo i jedno dítě.

Dvoumotorový Twin Otter nepálských aerolinek letěl z Káthmandú do města Džumla na západě země V 12:40 místního času (7:55 SEČ) odstartoval z turistického města Pokhara, kde neplánovaně přistál kvůli doplnění paliva. Několik minut po startu však letadlo ztratilo kontakt s kontrolní věží. [celá zpráva]

Na vině nehody je zřejmě počasí. Kvůli hustému sněžení a mlze byla během letu špatná viditelnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám