Hlavní obsah

V Indonésii zabíjel sesuv půdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta
Aktualizováno

Nejméně 18 mrtvých a 90 pohřešovaných si vyžádal sesuv půdy zaviněný přívalovými dešti na indonéském ostrově Jáva. Dalších 38 lidí bylo zraněno, z toho patnáct vážně. Informovala o tom v sobotu agentura AP s odvoláním na místní úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

sesuv půdy v IndonésiiVideo: Reuters

 
Článek

Mluvčí národního úřadu pro reakci na katastrofy Sutopo Purwo Nugroho uvedl, že proud bahna smetl asi 105 domů v hornatém okrese Banjarnegara v provincii Střední Jáva. Z 38 zraněných, kteří byli urychleně převezeni do nemocnice, bylo 11 v kritickém stavu.

Původně se uváděly jen tři oběti Po nezvěstných pátrají záchranáři, vojáci, policisté i místní vesničané. Z okolí sesuvu bylo evakuováno čtyři sta lidí.

Podle agentury AP v oblasti nepřetržitě prší od pátku. Mohutné sezonní srážky každoročně přivodí v Indonésii sesuvy půdy a záplavy a ohrožují na tomto řetězci 17 000 ostrovů miliony lidí žijících v hornatých regionech či poblíž úrodných záplavových nížin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám