Hlavní obsah

V Indii znásilnili a sťali tříletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Východoindický stát Džhárkhand se stal místem děsivého zločinu. Skupina mužů unesla z vlakového nádraží ve městě Džamšédpur tříletou dívenku, kterou později znásilnili a sťali, napsala agentura DPA. Místní policie už zadržela tři muže, mezi nimi i společníka matky dítěte, uvedl mluvčí železniční policie Ehtesham Waquarib

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívka měla se svou matkou a jejím společníkem přespávat na vlakové stanici Tatanagar ve městě Džamšédpur. Dítě ale v noci zmizelo. Během pátrání po dívence prošli také kamerové záznamy z nádraží. Na nich byl zachycen muž, jak nese spící dítě v náručí.

„Materiál pomohl policii identifikovat několik podezřelých,“ uvedl Ehtesham Waquarib z železniční policie. Zadrženi byli tři muži, mezi nimi i společník matky. Dva se už přiznali, že dívku znásilnili, škrtili a nakonec sťali, uvedl Waquarib.

Oba muži odvedli policisty na odlehlé místo, asi čtyři kilometry od vlakového nádraží. Tam pohodili pytle s částmi dívčina těla. Mezitím ale část ostatků zmizela, ani nasazení psi zatím nenalezli hlavu dívky.

Případy sexuálního násilí vůči ženám a dětem v loňském roce v Indii opět stouply. Ačkoli případ studentky, která byla v roce 2012 hromadně znásilněna v autobuse a posléze pachateli ubita, vyvolal v zemi vlnu protestů a veřejnost si vynutila za znásilnění přísné tresty ve zrychlených soudních řízeních, změny v indické společnosti jsou jen velmi pozvolné.

O znásilnění se v zemi příliš často nemluví. Ženy se bojí svěřit, protože ve společnosti stále převládá stigma ze sexuálního násilí. Muži si naopak mnohdy ani neuvědomují, že spáchali zločin, protože výchova a osvěta jsou v tomto směru nedostatečné.

Reklama

Výběr článků

Načítám