Hlavní obsah

V Indii zavraždili nedotknutelné kvůli dluhu 15 rupií za sušenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Manželský pár zabili ve čtvrtek v Indii kvůli tomu, že nezaplatil včas patnáct rupií (5,50 Kč) za sušenky, uvedla v pátek BBC. Muži uřízli hlavu a ženu rozsekali. Pár patřil mezi dality, tedy nedotknutelné, což je nejnižší společenská vrstva v Indii stojící ještě níž než nejnižší kasta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indický obchodník zabil chudý pár kvůli směšně nízkému dluhuVideo: Reuters

 
Článek

Když šla dvojice do práce, zastavil ji majitel místního koloniálu ve státu Uttarpradéš Ašok Mišra, který po nich chtěl, aby mu zaplatili dlužných 15 rupií za tři balíčky sušenek. Ty manželé před několika dny koupili pro své děti. Majiteli obchodu řekli, že to udělají večer, až dostanou svou denní mzdu.

„Zatímco Mišra dál křičel kvůli penězům, dvojice šla k polím,“ řekl jeden z vesničanů Nadím, který vraždu popsal listu The Indian Express. „Mišra pak běžel do svého nedalekého domu a vrátil se se sekerou. Opakovaně sekal Bharáta a pak napadl Mamtu, která se snažila zachránit svého muže. Pár zemřel na místě,“ řekl Nadím.

Policie uvedla, že majitel koloniálu Ašok Mišra, který patřil k vyšší kastě, byl zadržen.

Po vraždě propukly ve vesnici nepokoje, dalitové zablokovali cesty.

Útoky jsou časté

Útoky příslušníků vyšších kast na nedotknutelné jsou časté, protože se na dality dívají jako na méněcenné. V červenci byli napadeni čtyři dalitové ochránci krav kvůli tomu, že se z pošlé krávy ve státě Gudžarát pokoušeli stáhnout kůži. Za to je zbičovali.

V březnu byl v jižním státu Tamil Nadu zavražděn dalitský muž kvůli tomu, že si vzal ženu z vyšší kasty. Zavraždil ho její otec na ulici. Pak se dobrovolně vydal do rukou policie.

K dalitům patřila také čtrnáctiletá dívka, kterou opakovaně znásilnil muž z vyšší kasty a nakonec jí dal vypít jedovaté chemikálie. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám