Hlavní obsah

V Indii zabili mladý pár, který se chtěl vzít. Kvůli zachování tradice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

V indickém státě Harjana byl ve středu zabit mladý pár, který se chtěl vzít. Příbuzní zabili nejprve ve vesnici Garnautí dívku a pak rozsekali jejího nastávajícího. Policie zadržela rodiče dívky, jejího strýce a řidiče.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Indická policie

Článek

Dvacetiletá Nidhi Baraková se zamilovala do o tři roky staršího Dharmendera Baraka. Příbuzní obou mladých lidí i obyvatelé vsi byli pobouřeni, protože tradice neumožňují, aby si mladí lidé sami vybírali své partnery, přestože v tomto případě oba patřili do stejné kasty.

Nejprve příbuzní ubili k smrti dívku. O hodinu později napadli jejího milého a rozsekali ho na kusy. Policie uvedla, že „měl odseknuté ruce, nohy a od těla oddělenou i hlavu“. Obě rodiny pak společně připravily pohřební hranice pro oba mrtvé.

Policie zatkla čtyři podezřelé, rodiče dívky, jejího strýce a ještě jednoho muže. Případ vyšetřuje jako vraždu ze cti.

Jeden ze strýců zavražděné řekl BBC: „Co se jim stalo, je správné.“

Mladík ve vsi dodal. „Naše kultura není jako ta ve městě. Zde žijí naše ženy ukryté.“ Další dodal: „Vesnice tady nedovoluje milostné pletky.“

Podle vesničanů by se vytratily jejich hodnoty, kdyby se muži a ženy mohli do sebe zamilovávat. Odsoudili také dekadentní západní kulturu, která ovládla města. Garnautí přitom leží jen nějakých sto kilometrů od Dillí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám