Hlavní obsah

V Indii vyasfaltovali 75 kilometrů dálnice za 5 dní

Indie ustanovila nový světový rekord v silniční výstavbě. Během pěti dní se tamním stavařům podařilo vyasfaltovat 75 kilometrů nové dálnice. Druhá nejlidnatější země světa se tím zapsala do Guinnessovy knihy rekordů. Ve čtvrtek na to upozornila agentura Reuters a zveřejnila časosběrné záběry rekordního počinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii postavili 75 kilometrů dálnice za pět dnůVideo: Reuters

 
Článek

„Národní dálniční úřad Indie úspěšně dokončil zápis do Guinnessovy knihy rekordů postavením 75 kilometrů souvislého asfaltového pásu v jednom jízdním směru státní dálnice z Amrávatí do Akoly,” cituje agentura Reuters indického ministra dopravy Nitina Gadkárího.

Pro srovnání v Česku rychlost výstavby dálnic dosahuje v průměru asi 30 kilometrů za rok. Nabízí se samozřejmě námitka, že indickou dálnici s tou českou porovnávat nelze. Při pohledu na video agentury Reuters se ale zdá, že až na šířku, která v Indii nedosahuje evropských standardů, dálnice postavená za pět dní srovnání s tou českou celkem v klidu snese. Na druhé straně indický rekord nezahrnuje dobu přípravy stavby ani úpravy terénu, ale jen vyasfaltování pásu v jednom směru.

Indie se nepyšní jen novým rekordem v rychlosti výstavby dálnice, ale také druhou nejdelší silniční sítí na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám