Hlavní obsah

V Egyptě silný vítr odnesl horkovzdušný balon s 11 turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxor

Na výlet v horkovzdušném balonu a pozorování egyptských památek v Luxoru z ptačí perspektivy hned tak nezapomene 11 turistů z Indie, Číny a Velké Británie. Pilot ztratil kvůli silnému větru kontrolu nad balonem a ten byl unášen směrem do pouště, napsal ve čtvrtek server alarabiya.net.

Foto: Profimedia.cz

Horkovzdušný balón nad egyptskými památkami. Ilustrační foto

Článek

Pilotovi se nakonec podařilo dostat balon pod kontrolu a přistál bezpečně v poušti. Který den se incident odehrál, není podle zdrojů jasné.

Skupinu se podařilo nalézt díky pátracímu letadlu. Na místo byly vyslány vozy, které turisty odvezly zpět do Luxoru, píše web s odkazem na zástupce cestovní kanceláře, který nechtěl být jmenován.

Horkovzdušné balony se těší mezi turisty v Luxoru velké popularitě. Denně vynesou nad starobylé památky až 360 turistů.

Všechny případy ale nekončí tak šťastně jako nyní v Luxoru. Během loňské nehody, kterou zavinil také silný vítr, zahynul turista z Jižní Afriky a tři cizinci byli zraněni. V roce 2013 přišlo o život 19 turistů, když se balon vzňal, o tři roky později se při nouzovém přistání zranilo 22 čínských turistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám