Hlavní obsah

V Číně zachránili z trosek holčičku, její matka zemřela

– Peking

V povodněmi postižené čínské provincii Che-nan se podařilo záchranářům zachránit dvouměsíční holčičku, která byla 24 hodin uvězněna pod troskami. Matka, která ji vystrčila na nejvyšší možné místo, zemřela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři vytáhli z trosek tříměsíční holčičkuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„Slyšel jsem její hlas, v tu chvíli dorazili záchranáři a zachránili ji,“ řekl příbuzný holčičky deníku Southern Metropolis.

Holčička byla převezena do nemocnice, kde lékaři zjistili, že je nezraněná.

Tělo matky bylo nalezeno ve čtvrtek. Bylo studené a v pozici, jako by něco zvedala nad sebe, citoval deník Beijing Youth záchranáře. „V klíčovém okamžiku zvedla dítě, které díky tomu přežilo,“ uvedl záchranář.

V zaplaveném čínském metru umírali lidé. Armáda před tím odpálila hráz přehrady

Svět

Záchranáři se do vesnice dostávali obtížně, protože most na příjezdové silnici strhla povodeň. Mohutné deště způsobily extrémně silné záplavy v provincii Che-nan. Ve vesnici Wang-cung-tien došlo k uvolnění masy podmáčené půdy, která zasáhla domy.

Záplavy vyvolané tajfunem In-fa si vyžádaly už 51 obětí, v hlavním městě provincie Čeng-čou zemřelo 12 lidí v zatopeném metru. Evakuováno už bylo 400 tisíc obyvatel.

Situaci komplikují přetrvávající deště, protože In-fa v současné době sílí. Očekává se, že tajfun dorazí k pobřeží čínských provincií Če-ťiang a Fu-ťien v neděli. Zasáhnout má i Japonsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám