Hlavní obsah

V Číně se pokusili unést miliardáře, jeho syn plaval pro pomoc

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V Číně bylo zatčeno pět lidí, kteří se pokusili unést jednoho z nejbohatších občanů, miliardáře Che Siangťiana, který vlastní jednu z největších světových firem na domácí spotřebiče a klimatizace Midea. Pro pomoc plaval jeho 55letý syn, uvedla stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Che Siangťian na fotografii z roku 2013

Článek

Policie v Fo-šanu přijala v neděli večer telefonát, že do luxusní vily magnáta vniklo několik podezřelých osob, které si zřejmě přinesly výbušniny. Hovor je připisován 55letému synovi Che Ťianfengovi, který je jedním z ředitelů Midey. Server TMT Post uvedl, že „přeplaval řeku u domu, aby zavolal policii“.

List The South China Morning Post uvedl, že několik místních obyvatel vypovědělo, že od nedělního večera do pondělního rána museli zůstat za každou cenu doma. „Docela jsem se bál, protože jsem si myslel, že je tu vyšší bezpečnost než v sousedství,“ vypověděl jeden z nich.

Foto: Profimedia.cz

Logo společnosti Midea u továrny ve Wu-chanu

Fo-šanská policie pak oznámila, že zadržela pět lidí podezřelých z pokusu o únos. Midea posléze zveřejnila na svém účtu na síti Weibo prohlášení, ve kterém nepřímo potvrdila zprávy o incidentu: „Děkujeme policii, děkujeme médiím a všem částem společnosti za vaši starost.“

Podle Forbesu má 77letý Che majetek ve výši asi 21,6 miliardy dolarů, takže je 36. v žebříčku nejbohatších lidí na světě. Patří mezi pět nejbohatších Číňanů.

The South China Morning Post uvedl, že incident „upozornil na ohromující bohatství Chea, který na sebe tak neupozorňoval jako jiní magnáti. Na záběrech mikroblogu Weibo bylo vidět, že obývá velké sídlo v evropském duchu s římskými sloupy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám