Hlavní obsah

V Číně se náhle propadla zem, přes 840 lidí museli evakuovat

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nan-ning

V severočínské autonomní oblasti Kuang-si se z ničeho nic propadla zem. Několik budov bylo poškozeno a na 844 obyvatel čekala evakuace. Jako smutná památka zbyla v zemi více než dva metry široká díra.

Foto: Profimedia.cz

Jedna budova spadla a několik dalších bylo poškozeno při náhlém propadu půdy v Číně.

Článek

Regionální média minulý víkend informovala, že k propadu došlo nedaleko základní školy v jedné ze čtvrtí městské prefektury Nan-ning. Propad napáchal mnoho škod. Jedna budova spadla, šest dalších se nebezpečně naklonilo a jiné popraskaly. Navíc v místě zbyla díra hluboká asi 1,5 metru a široká 2,5 metru. Nikdo ale naštěstí nebyl zraněn.

Propady půdy jsou v Číně v posledních letech časté. Může za to především intenzivní výstavba a důlní činnost ruku v ruce s nedostatečnými regulacemi v oblasti geologie.

V tomto posledním případě, o kterém informovala agentura AP, ovšem propad zřejmě způsobila samotná škola, když v reakci na nedostatek vody vyhloubila na pozemku studnu.

V Číně se objevilo přes 500 kráterů v zemi, mají průměr až osm metrůVideo: Novinky/Reuters

Mnohem horší situaci ale řeší obyvatelé části čínského města I-jang v provincii Chu-nan. Během posledních tří let se tam z ničeho nic objevilo v zemi více než 550 podobných děr, z nichž některé ovšem mají průměr až osm metrů. Tamní propady jsou nejen záhadné, ale hlavně nebezpečné. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám